En riktig italienare i Tensta centrum

Tensta centrum har numera en äkta italiensk restaurang. I ena hörnet, längst ner mot Gullingeparken, har Vissani öppnat. Där görs hemlagad pasta i en massa varianter och smaker. Allt med hälsosam olivolja.

  • Publicerad 14:49, 22 maj 2017

Familjen Vissani har enligt uppgift gjort sin egen pasta i 250 år, enligt en familjetradition från regionen Marche vid Adriatiska havet i Italien.

Lunchpatrullen beställde en vegetarisk rätt, spagetti med hemlagad pesto. Undertecknad höll på att repa sig efter en långvarig förkylning och bad om extra vitlök. Jag fick som jag ville och det smakade gudomligt. Hela rätten var som ett konstverk, i all sin enkelhet.

Min kollega valde pasta med lax och grädde. Det såg krämigt och gott ut och var det också, enligt uppgift. Till varje rätt ingick två bruschetta, grillat bröd med tomat och olivolja. Gott.

Det fanns flera vegetariska rätter, några rätter med nötkött, kyckling och flera med skaldjur.

Menyn är halal-märkt.

Om undertecknad saknade något, så var det sallad. Antagligen hör inte grönsaker till pastarätten i Italien, för några grönsaker, annat än i rätten, syntes inte till.