En sportentusiast av stora mått

Flavio Donatello började relativt sent med karate. Men han tog sig snabbt hela vägen till landslaget. Den 14 oktober fyller Sundbybergsbon 60 år.

  • Publicerad 16:02, 9 okt 2017

Flavio Donatello är en riktig sportentusiast. Som liten grabb blev det mest ishockey på vintern och fotboll på sommaren. Men det var inte förrän i sena tonåren han hittade karaten. Strax innan han skulle rycka in i lumpen fick han och en kompis för sig att pröva på sporten. Resultatet? Inom några år var Flavio landslagsman.

– Det var mycket landslagsläger då. Det var mitt liv, säger Flavio Donatello.

Tiden han pratar om är mellan åren 1982 och 1986. Det blev seger i Nordiska mästerskapen, en tredjeplats individuellt i EM, en tredjeplats i lag-EM och en andraplats i EM för klubblag.

Men det stannade inte vid Europa. Det blev även en medalj i ett globalt mästerskap.

– Jag var tvåa i lag-VM 1984. Men jag var själv aldrig uppe på mattan.

Flavio har ett väldigt driv och en nyfikenhet som lett till att han hela tiden prövar på nya sporter. Han har bland annat spelat baseball, sprungit maraton och cyklat. Och när sonen började spela tennis gjorde han sig också en karriär som tennisdomare. Vilket ledde till jobb som domare i turneringar som Stockholm Open, Swedish Open och Davis Cup.

– 1999 började jag som linjedomare i Stockholm Open. Jag fick till och med vara med i finalerna. Det blev femton år totalt, säger han.

Trots att han opererats flera gånger, så är det inget som hindrat honom från att fortsätta med olika idrotter. När han träffade sin flickvän, som håller på med hästar, började naturligtvis Flavio att rida. Han har dock fått ta ett uppehåll efter en operation.

– Jag vill bara upp i sadeln igen, säger han och ler.

MER Flavio Donatello

Ålder: 60 år den 14 oktober.

Bor: Centrala Sundbyberg.

Familj: Flickvän och en 29-årig son.

Yrke: Jobbat i bilbranschen hela sitt liv. Nu account manager på ett billeasingsföretag.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

"Vi är inte ett borgerligt parti"

Nyheter Gary Aelius (SD) om politik, religion och flyktingar I vårt femte politikerporträtt möter ni Sverigedemokraternas gruppledare, Gary Aelius.fredag 20/7 9:07

MP: Grönt ljus för fler busskörfält

Nyheter Ännu ett oppositionsparti i landstinget höjer rösten till förmån för SL:s bussförare. Att slippa kolla biljetter och ha tillgång till fler körfält är deras bud för att förbättra arbetsmiljön.torsdag 19/7 14:27