Olycka. En person fördes till sjukhus efter en frontalkrock på Danderydsvägen igår kväll. Foto: Sacharias Källdén

En till sjukhus efter frontalkrock i Danderyd

Igår kväll frontalkrockade två personbilar på Danderydsvägen och en person fick köras till sjukhus. En av förarna misstänks ha varit alkoholpåverkad.

  • Publicerad 09:45, 24 okt 2019

Det var strax innan nio på onsdagskvällen som två bilar frontalkrockade på Danderydsvägen i Danderyd.

– Det är en kvinna som kom över i det andra körfältet, säger Jenny Sundh, kommunpolis Danderyd.

Polis, räddningstjänst och ambulans kom till platsen och vägen stängdes av helt för trafik under minst 30 minuter, uppger polisen.

Misstänks varit alkoholpåverkad

Kvinnan som kom över på fel sida vägen misstänks nu för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

– Hon fördes med polis för kroppsbesiktning. Hon misstänks ha varit berusad men det fanns inget gripandeskäl, säger Jenny Sundh.

Fick föras till sjukhus

I den andra bilen som blev påkörd satt det två personer, en av dem fick föras med ambulans till sjukhus. Enligt polisen var personen inte allvarligt skadad.

– En fick föras med ambulans till sjukhuset med svullen fot och smärta över bröstet, säger Jenny Sundh.

QUIZ Vad kan du om sportlovet?

Nyheter Testa dina kunskaper i vårt quiz Nu är sportlovet här! Men isarna har inte lagt sig och snön gör inte trädgrenarna tunga. Så ta det lugnt i stället, gör en kopp te och utmana vännen, sambon eller barnen på ett sportlovsquiz.fredag 21/2 16:05

Nytänt hopp om ny slalombacke i Norrort

Nyheter Beslut kan komma innan sommaren Täby slalomklubb hoppas att en skidbacke i Ullnabacken är inom räckhåll när beslut från Mark- och miljödomstolen kommer.fredag 21/2 16:03
Stockholm Direkt