Foto: Sacharias Källdén

En timme i Kärrtorp – full av liv och människor

Häng på en timme i centrum! I vår nya artikelserie ”En timme i” hänger vi runt i en timme och fångar det som händer. Den här gången landade vi i Kärrtorp där vi bland annat träffar på en sann skidentusiast.

  • Publicerad 19:30, 31 jan 2019

Foto: Sacharias Källdén

11.00. Rio Contardo Janemar med bronshunden "I stora världen" av Kristina Häll.

– Han gillar att titta på lampor och fåglar, bland annat säger pappa Nathaniel Contardo som är på promenad med sambon Kerstin och sonen Rio. De bor i Bagarmossen men går ofta till Kärrtorp. Second hand-butiken på torget är en favorit.

– Det går att fynda riktigt bra grejer där ibland, säger Nathaniel.

Foto: Sacharias Källdén

11.12. Hela Kärrtorps centrum, byggt 1951, ska få ett lyft framöver. Bostadsbygget vid torget är redan i full gång. 93 bostadsrätter ska det bli vid busstorget, med preliminär inflyttning i höst. .

Foto: Sacharias Källdén

11.20. På väg mot Nackareservatet. Paula Ullenius, från Hammarby sjöstad, hjälper Kärrtorpsboende dottern renovera och passar på att gå en promenad med hunden Bianca.

– Det är fantastiskt med de stora ytorna för Bianca, säger hon.

Foto: Sacharias Källdén

11.31 vid Kärrtorps IP. Eija Östervall, 67, från Blåsut behöver inga spår när det ska skidas.

– Så fort det finns snö är jag ute och åker skidor, så är det bara. Jag simmar och cyklar en hel del också. Det är härligt att bo i Söderort och ha så nära till all natur. När jag bodde i stan åkte jag skidor på Folkungagatan, då kallade de mig galen! säger hon.

Foto: Sacharias Källdén

11.44. Kärrtorps IP. Nora Ibrahim, förskollärare på Sjöstadsskolans förskola, grillar korv åt hungriga kids som åkt skridskor.

– Vi åker ofta hit på utflykt, det är en jättebra anläggning där allt är samlat. Bättre än Zinkensdamm, säger hon.

Foto: Sacharias Källdén

11.59. Se upp – en fälla! Intill Kärrtorpsvägen har någon lagt ut en pruttkudde på en parkering. Det blir pinsamt för den som rullar in...

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Ny scen för konst och teater i Farsta

Nyheter Gamla idrottssalen i Telestaden byggs om Farsta ska få en egen konst- och teaterscen, 650 kvadratmeter stor för olika konstformer. Lokalen är en ombyggd gympasal i Telestaden.onsdag 20/2 19:30