Foto: Sacharias Källdén

En timme i Kärrtorp – full av liv och människor

Häng på en timme i centrum! I vår nya artikelserie ”En timme i” hänger vi runt i en timme och fångar det som händer. Den här gången landade vi i Kärrtorp där vi bland annat träffar på en sann skidentusiast.

  • Publicerad 19:30, 31 jan 2019

Foto: Sacharias Källdén

11.00. Rio Contardo Janemar med bronshunden "I stora världen" av Kristina Häll.

– Han gillar att titta på lampor och fåglar, bland annat säger pappa Nathaniel Contardo som är på promenad med sambon Kerstin och sonen Rio. De bor i Bagarmossen men går ofta till Kärrtorp. Second hand-butiken på torget är en favorit.

– Det går att fynda riktigt bra grejer där ibland, säger Nathaniel.

Foto: Sacharias Källdén

11.12. Hela Kärrtorps centrum, byggt 1951, ska få ett lyft framöver. Bostadsbygget vid torget är redan i full gång. 93 bostadsrätter ska det bli vid busstorget, med preliminär inflyttning i höst. .

Foto: Sacharias Källdén

11.20. På väg mot Nackareservatet. Paula Ullenius, från Hammarby sjöstad, hjälper Kärrtorpsboende dottern renovera och passar på att gå en promenad med hunden Bianca.

– Det är fantastiskt med de stora ytorna för Bianca, säger hon.

Foto: Sacharias Källdén

11.31 vid Kärrtorps IP. Eija Östervall, 67, från Blåsut behöver inga spår när det ska skidas.

– Så fort det finns snö är jag ute och åker skidor, så är det bara. Jag simmar och cyklar en hel del också. Det är härligt att bo i Söderort och ha så nära till all natur. När jag bodde i stan åkte jag skidor på Folkungagatan, då kallade de mig galen! säger hon.

Foto: Sacharias Källdén

11.44. Kärrtorps IP. Nora Ibrahim, förskollärare på Sjöstadsskolans förskola, grillar korv åt hungriga kids som åkt skridskor.

– Vi åker ofta hit på utflykt, det är en jättebra anläggning där allt är samlat. Bättre än Zinkensdamm, säger hon.

Foto: Sacharias Källdén

11.59. Se upp – en fälla! Intill Kärrtorpsvägen har någon lagt ut en pruttkudde på en parkering. Det blir pinsamt för den som rullar in...

Nu enkelriktas cykelbanorna på Liljeholmsbron

Nyheter Ska breddas när bron renoveras i framtiden Från och med idag, 19 augusti, är cykelbanorna på Liljeholmsbron enkelriktade.måndag 19/8 15:07

Så ska GT Söder hantera flytten

Nyheter Tränaren: "Kan inte klaga" Snart drar handbollssäsongen igång. För GT Söder innebär detta att hemmamatcherna framöver kommer att spelas i Eriksdalshallen. Men laget kommer få träna i både den nya hallen och den gamla,...måndag 19/8 14:17