Foto: Sacharias Källdén

En timme i Kärrtorp – full av liv och människor

Häng på en timme i centrum! I vår nya artikelserie ”En timme i” hänger vi runt i en timme och fångar det som händer. Den här gången landade vi i Kärrtorp där vi bland annat träffar på en sann skidentusiast.

  • Publicerad 19:30, 31 jan 2019

Foto: Sacharias Källdén

11.00. Rio Contardo Janemar med bronshunden "I stora världen" av Kristina Häll.

– Han gillar att titta på lampor och fåglar, bland annat säger pappa Nathaniel Contardo som är på promenad med sambon Kerstin och sonen Rio. De bor i Bagarmossen men går ofta till Kärrtorp. Second hand-butiken på torget är en favorit.

– Det går att fynda riktigt bra grejer där ibland, säger Nathaniel.

Foto: Sacharias Källdén

11.12. Hela Kärrtorps centrum, byggt 1951, ska få ett lyft framöver. Bostadsbygget vid torget är redan i full gång. 93 bostadsrätter ska det bli vid busstorget, med preliminär inflyttning i höst. .

Foto: Sacharias Källdén

11.20. På väg mot Nackareservatet. Paula Ullenius, från Hammarby sjöstad, hjälper Kärrtorpsboende dottern renovera och passar på att gå en promenad med hunden Bianca.

– Det är fantastiskt med de stora ytorna för Bianca, säger hon.

Foto: Sacharias Källdén

11.31 vid Kärrtorps IP. Eija Östervall, 67, från Blåsut behöver inga spår när det ska skidas.

– Så fort det finns snö är jag ute och åker skidor, så är det bara. Jag simmar och cyklar en hel del också. Det är härligt att bo i Söderort och ha så nära till all natur. När jag bodde i stan åkte jag skidor på Folkungagatan, då kallade de mig galen! säger hon.

Foto: Sacharias Källdén

11.44. Kärrtorps IP. Nora Ibrahim, förskollärare på Sjöstadsskolans förskola, grillar korv åt hungriga kids som åkt skridskor.

– Vi åker ofta hit på utflykt, det är en jättebra anläggning där allt är samlat. Bättre än Zinkensdamm, säger hon.

Foto: Sacharias Källdén

11.59. Se upp – en fälla! Intill Kärrtorpsvägen har någon lagt ut en pruttkudde på en parkering. Det blir pinsamt för den som rullar in...

Region Stockholm ökar stödet till spelberoende

Nyheter ✓Men inget stopp för spelreklam för SL: ”Är en utveckling som tar tid” ✓Oppositionen kritisk Det blågröna styret i Region Stockholm gör en satsning på att hjälpa personer med spelberoende. Samtidigt fortsätter de att inkassera reklamintäkter från spelbolagen via SL:s reklamplatser.måndag 22/4 20:53