En timme i orten – Sätra

SkärholmenDirekts fotograf Claudio Britos åkte till Sätra för att fånga livet en eftermiddag i februari.

  • Publicerad 14:21, 13 feb 2018

På väg mot Sätra träffar jag på jaktlabradoren Deedee som var ute på en promenad. Foto: Claudio Britos

En promenad mellan Skärholmen och Sätra levererar konstupplevelser för den som har ögonen med sig.

Christos Sarvanidis tog över gatuköket året 2016 och som han nu kallar Sätras grekiska kolgrill. Barnen Marina och Nikos hjälper till i köket ibland. ’’Inspirationen att laga mat kom från min mamma och moster som älskar att laga mat. Det är kryddorna och bra råvaror från Grekland som är viktig för en bra gyros. Det brukar komma stammisar från Nynäshamn och Täby för min kycklinggyro’’, berättar han.

Sätras Grekiska Kolgrill

Nu träffar jag Marie Fernando som driver den lilla butiken D.M Virgo precis utanför Sätras tunnelbana. Hon är utbildad sjuksköterska och kom från Kongo år 2000. ’’Det som är kul här är att jag får träffa och prata med nya människor varje dag. Men det kan bli kallt här inne ibland.

Kocken Amir Danial gör fisken Rohu redo för tillagning under öppen eld. Violette Fallouh är servitör och en av cheferna på Mazgoof. Hon berättar att rätten heter mazgoof, precis som restaurangen. På helger har de livemusik från olika artister, både på arabiska och svenska.

Fisken Rohu tillagas vid öppen eld under en hel timme.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.