Gavelhusen i Årsta. Foto: Eva Tonström

En tredjedel osålt i nytt Årsta-bygge

Trots att inflyttning är planerad till i höst är 40 lägenheter i nya Gavelhusen i Årsta osålda. Men enligt JM går försäljningen av de nya husen i Årsta enligt plan.

  • Publicerad 14:09, 11 apr 2019

JM planerar att starta inflyttningen i de så kallade Gavelhusen i Årsta, vid Tvärbanan, fjärde kvartalet 2019, alltså sent i höst. Men som det ser ut nu är en tredjedel av alla lägenheter i projektet fortfarande till salu. Fyra lägenheter av de 44 som fortfarande ligger ute till försäljning har bokats, resten är osålda. De resterande 100 lägenheterna har bokats.

Staden köper bostadsrätter – blir hyresrätter

– Generellt kommenterar vi inte försäljningsgraden i enskilda projekt. Men intresset för Årsta och våra projekt Gavelhusen och Rörviksbacken är stort och försäljningstakten är helt enligt plan, säger Elin Blixt, regionchef på JM Stockholm syd.

På frågan vad som händer om de inte hinner få alla lägenheter sålda innan planerat inflyttningsdatum, blir svaret att JM:s trygghetspaket träder in. Alltså, JM går in och själva köper de lägenheter som eventuellt skulle vara kvar när en bostadsrättsförening är skapad. ”På det sättet drabbas inte föreningen av minskade intäkter från insatser och årsavgifter”, skriver bolaget på hemsidan.

Lägenheterna i Gavelhusen kostar från 2,4 miljoner kronor för en etta till 7,9 miljoner för en fyrarummare.

Svårsålda bostadsrätter görs om till hyresrätter

V: Staden måste försöka rädda Melodybox

Nyheter "Söderort behöver det här" Vänsterpartiet vill att staden försöker hitta ett kryphål i detaljplanen som gör att Melodybox kan räddas. Går inte det ska staden hjälpa det privata kulturstället att hitta en ny lokal, anser V.torsdag 18/4 14:11

Här kan Skarpnäck få modulhus

Nyheter Bygglovsansökan inskickad Vid Skogsfurans väg i Skarpnäck vill staden bygga 37 lägenheter i sex modulhus.torsdag 18/4 12:09