Gavelhusen i Årsta. Foto: Eva Tonström

En tredjedel osålt i nytt Årsta-bygge

Trots att inflyttning är planerad till i höst är 40 lägenheter i nya Gavelhusen i Årsta osålda. Men enligt JM går försäljningen av de nya husen i Årsta enligt plan.

  • Publicerad 14:09, 11 apr 2019

JM planerar att starta inflyttningen i de så kallade Gavelhusen i Årsta, vid Tvärbanan, fjärde kvartalet 2019, alltså sent i höst. Men som det ser ut nu är en tredjedel av alla lägenheter i projektet fortfarande till salu. Fyra lägenheter av de 44 som fortfarande ligger ute till försäljning har bokats, resten är osålda. De resterande 100 lägenheterna har bokats.

Staden köper bostadsrätter – blir hyresrätter

– Generellt kommenterar vi inte försäljningsgraden i enskilda projekt. Men intresset för Årsta och våra projekt Gavelhusen och Rörviksbacken är stort och försäljningstakten är helt enligt plan, säger Elin Blixt, regionchef på JM Stockholm syd.

På frågan vad som händer om de inte hinner få alla lägenheter sålda innan planerat inflyttningsdatum, blir svaret att JM:s trygghetspaket träder in. Alltså, JM går in och själva köper de lägenheter som eventuellt skulle vara kvar när en bostadsrättsförening är skapad. ”På det sättet drabbas inte föreningen av minskade intäkter från insatser och årsavgifter”, skriver bolaget på hemsidan.

Lägenheterna i Gavelhusen kostar från 2,4 miljoner kronor för en etta till 7,9 miljoner för en fyrarummare.

Svårsålda bostadsrätter görs om till hyresrätter

Årstaskolans jobb med elever i riskzon sprids

Nyheter Tre skolor i Söderort hakar på Årstaskolans sätt att arbeta med elever som riskerar att hamna snett, utökas. I höst kopplas ytterligare tre skolor på samarbetet.måndag 20/5 16:31

Därför "snöar" det över hela Stockholm

Nyheter Mängder av vitt ludd från himlen på marken – här är förklaringen: "Det här är bara början” Våren har kommit till Stockholm men på marken ligger det ett vitt täcke. Här är svaret på vad det egentligen är som luddar.måndag 20/5 14:10