Foto: Mostphotos

En våldstyngd helg

Efter flera lugna helger kom en helg med misshandel och bråk. Som av en händelse den helg då kvällarna började bli alltmer ljumma. Här är blåljusnyheter från fredag kväll till söndag morgon.

  • Publicerad 10:39, 12 maj 2019

Söndag kl 02:05

Restaurang Stadshörnan

Våld mot tjänsteman samt hot mot tjänsteman. När restaurangen skulle stänga och vakter skulle avvisa en gäst blev denne motsträvig och utsatte dem för både våld och hot, enligt anmälan. Polis omhändertog den misstänkta, en medelålders man som bor i Enköpings kommun.

Lördagen kl 02.00-0.300

Sadelmakaren

Misshandel. En man är misstänkt för att under natten mot lördag ha misshandlat en kvinna i en lägenhet i Sadelmakarområdet. Han ska enligt anmälan ha slagit henne i ansiktet och knuffat henne till marken. När mannen efter misshandeln lämnade bostaden kunde kvinnan några timmar senare anmäla händelsen.

Lördag kl 11:15

Grillby

Drogbrott. En man i 30-årsåldern är misstänkt för drograttfylleri, narkotikabrott brukande samt grov olovlig körning sedan bilen han kört stoppats i Grillby av polis. Mannens bilnycklar omhändertogs.

Lördag kl 16:32

Rombergsgatan

Rattfylleri. En kvinna som körde en klass 1-moped på Rombergsgatan blåste vid kontroll positivt och saknade förarbevis.Hon är därför misstänkt för grovt rattfylleri samt grov olovlig körning.

Lördag ca 23:40

Östra Ringgatan

Misshandel. Strax före midnatt på lördagskvällen kunde ett vittne ingripa och stoppa en pågående misshandel. En man som var i färd med att, enligt vittnets utsago, misshandla en kvinna hindrades och hölls kvar tills polis anlände. Den misstänkte greps och utredningsåtgärder genomförs under söndagen. Mannen är förd till Uppsala där han sitter på söndagens förmiddag.

Fredag kl 21.50

Vagnsgatan

Drogbrott. En kvinna i 18-årsåldern, som inte bor i Enköpings kommun, är misstänkt för drograttfylleri, narkotikabrott (brukande) sedan polis stoppat personbilen hon körde för kontroll.

Oklar tidpunkt, anmält fredag kl 14:24

Breds Löt

Försök till stöld genom inbrott. De senaste åren har under perioder häst- och stallägare drabbats av inbrott där sadlar och andra dyrbara tillbehör stulits. Kanske är det dags igen? Någon gång under den senaste tiden, oklart när, har okända försökt bryta upp dörren till en sadelkammare i Breds Löt, men misslyckats.

Flera tillfällen, anmält fredag kl 20:30

Linbanegatan

Ofredande. Gång på gång har någon knackat, bankat eller ringt på ytterdörren på Linbanegatan. Vem som gjort det vet inte anmälaren, men det har skett så många gånger att hen till slut har anmält händelserna. Brottet rubriceras som ofredande.

Håkans röst till gala i Berns Salonger

Nyheter Håkan Mattsson har läst in ljudboken "Rösterna på slottet" som tävlar om priset Storytel Awards.torsdag 20/2 15:51