Foto: Mostphotos

ENA polis tis

  • Publicerad 14:11, 28 maj 2019

Flera tillfällen

Enavallen

Skadegörelse. Nu har det hänt igen. Saker slås sönder på Enavallen. Den här gången är det stolar på läktaren som förstörts (upptäcktes måndag morgon), tidigare har bland annat höjdhoppsmattan skurits sönder.

Polisen har en bra bild av vilka som är skyldiga; ungdomar som blott i enstaka fall är straffmyndiga. Brottet är relativt lågt på straffskalan, men polisen är ändå mån om att kunna stoppa brottsligheten, bland annat för att de ser en risk i att dessa individer går vidare och begår värre brott senare.

En anledning till att de sökt sig till läktaren där är för att där funnits stolar under tak. Nu sätts grindar upp och det klargörs i skyltar att det är förbjudet att vistas där när det är stängt.

Måndag 09.50

Bredsand, Sommarro

Försök till båtstöld. På måndagens morgon upptäcktes att någon eller några försökt stjäla en båt i Bredsand, men misslyckats, eventuellt skrämts av någon eller något. Bland annat var fästen sönderslagna och en kåpa borttagen. Verktyg fanns kvarlämnade på platsen, men inget vittne har gett sig tillkänna än.

Måndag 21.30

Bredsand

Olovlig körning. Då polis stoppade en bil i Bredsand på måndagskvällen blev en man född 1996 misstänkt för både olovlig körning och brott mot knivlagen.

Tisdag 03.10

Blåklintsgatan

Försök till inbrott. En man vaknade av ljud utanför fönstret, någon form av krafsande. Då han klev upp och tittade ut fanns två unga män utanför som sprang iväg direkt när de blev sedda.

Försvarsmakten vill inte styra invandringsdebatten

Nyheter Psyopsförbandet i Enköping ska motverka vilseledande information. Det innebär inte att man styr den politiska debatten, menar stabschefen Magnus Hildebrandt. – Det görs med syftet att debatten ska...fredag 16/8 12:57

Pierre Schori pratar om kärnvapen i Grillby

Nyheter Tidigare toppdiplomaten Pierre Schori kommer till Grillby den 31 augusti. Han ska då hålla tal om klimatförändringar och kärnvapen.fredag 16/8 11:39