Enarmad kapten redo för sjösättning

Solskenet och försommarvärmen har kick­startat årets båtsäsong. Men för båtägaren Lennart Callmar har en operation ställt till det.

  • Publicerad 06:15, 26 apr 2019

Det är så mysig gemenskap här.

Sedan barnsben har Lennart Callmar, bosatt i Gräsåker på Ekerö, ägnat sig åt båtar av olika slag. I helgen är det sjösättning på Ekerö båtklubb där han har sin båt Sol.

Men uppladdningen har inte varit den bästa för hans egen del.

– Jag har opererat axeln, så jag vet inte riktigt vad som händer, säger han.

Normalt lägger han de flesta helgerna och fem veckors semester på båten under säsongen. Även om han har haft armen i mitella de senaste veckorna har det varit svårt att hålla sig borta. Inför sjösättningen har han gjort det han själv har kunnat och sedan fått hjälp.

– Jag har täckt av och tagit bort presenningen, satt på ratten och propellern. Båten tvättade jag i höstas, säger Lennart Callmar.

Han har haft extra koll på vädret de senaste veckorna och tagit sig ner till båtklubben vid fint väder.  

– Det är så mysig gemenskap här och jag kan inte bara gå hemma, säger han.

Han hade hoppats få operationstid och vara återställd innan sjösättning, men får nu vänta ytterligare några veckor innan axeln väntas vara bra. Då hoppas han att det trots allt blir lite segling.

– Lite orolig är jag, säger han.

Vad är tjusningen med båtliv?

– Det är avkoppling när man kommer ut.

Vart brukar du åka när du är ute?

– Stockholms skärgård och från Ålands hav ner till Västervik.

Skön sommar!

Nyheter MälaröDirekts redaktion har just nu sommarledigt och önskar alla läsare en riktigt härlig sommar. Vi är tillbaka i början av augusti. Ha en härlig sommar till dess.onsdag 3/7 16:00

KRÖNIKA: Er ilska tär på oss – men fortsätt med det

Krönika Ni kanske tycker att vi verkar hårdhudade och kalla. Att vi kör på liksom, redo att gå över lik för ett scoop. Mer konfliktsökande än konflikträdda. Men nja, det där stämmer inte riktigt. Nu talar...tisdag 2/7 8:15

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt