Startklart. Så här såg det ut på startlinjen för ett år sedan. Foto: Enebybergs IF

Enebyberg laddar för löparfest

Enebybergs IF räknar med deltagarrekord när Varvetmilen går av stapeln i april. Den som springer har chansen att få en tidigare startgrupp i Göteborgsvarvet.

  • Publicerad 11:43, 20 mar 2019

Onsdag den 3 april anordnar Enebybergs IF Varvetmilen i Danderyd. Loppet arrangeras i samarbete med halvmaran Göteborgsvarvet och är det enda seedningsloppet inför Göteborgsvarvet i Stockholms län.

– Seedningslopp betyder att man visar att man kan springa snabbt och då komma med i en tidigare startgrupp vid Göteborgsvarvet, förklarar tävlingsledare David Göhlman från EIF:s löpsektion.

Eftersom Göteborgsvarvet är en så stor tävling kan det betyda mycket att starta tidigt.

– Om man ska springa där första gången får man starta längst bak och trängas med folk som går, men det kan man slippa vid seedningslopp, säger David Göhlman.

Fjärde året

Han ser fram emot fjärde upplagan av Varvetmilen.

– Vi har ansträngt oss för att få till ett mysigt och småskaligt lopp med start och mål inne på vår fina idrottsplats. Bansträckningen är platt och snabb, för att de som vill seeda sig till Göteborgsvarvet ska ges möjlighet att prestera en riktigt bra tid, säger David Göhlman.

Men alla löpare – Göteborgssikte eller inte – är välkomna att springa Varvetmilen.

– Loppet riktar sig till vem som helst som vill utmana sig själva på tio kilometers löpning, säger David Göhlman.

En omständighet som har gjort att antalet deltagare ökat är att Varvetmilen har bytt tävlingsdag.

– De första två åren körde vi loppet en lördag i september. I fjol valde vi istället att köra en vardagskväll på våren, vilket mer än fördubblade antalet deltagare. I år har vi sett ett ännu större intresse, och vi ser ut att gå mot över 300 deltagare.

När är sista anmälningsdag?

– Man kan anmäla sig fram till start.

Hultsfred riktar stark kritik mot Täby

Nyheter ”Lurade samhällets mest utsatta" I ett brev till Täby kommun riktar Hultsfreds kommun hård kritik till kommunen. De menar att Täby lurat en flyktingfamilj att flytta från kommunen till just Hultsfred.torsdag 18/4 16:54

Nu är padelbanorna klara i Täby park

Nyheter BILDER: Så här ser det ut på platsen På den annars oanvända grönytan i Täby park lyser nu det gröna konstgräset. Idag öppnade Norrorts första padelbanor – utomhus.torsdag 18/4 16:47