Enebybergs IF säsongspremiär Foto: Rolf Andersson

Enebybergs IF pausar omläggning av konstgräset

Tanken var att Enebybergs IF:s fotbollssektion skulle lägga ny konstgräsmatta under sommaren. Men det osäkra läget under coronakrisen sätter planerna på paus.

  • Publicerad 11:32, 30 apr 2020

Coronakrisen har satt i princip allt i ett osäkert läge. I fotbollsvärlden har beskeden varit många och olika. I nuläget är all seniorfotboll under Stockholms fotbollsförbund pausad. Planen är att starta serierna i höst. Det osäkra läget är något som ställer till det för EIF fotboll.

– Planen var att lägga om konstgräset i sommar. Men eftersom vi inte vet när fotbollen drar igång igen och att det kan behöva spelas många matcher tätt när det väl startar valde vi att pausa. Eftersom att en omläggning av planen gör att den inte går att använda under en period, berättar Thomas Jonsson, ordförande EIF Fotboll.

Stannar hemma

Reserestriktioner gör att många kommer behöva hålla sig hemma under sommaren och då kan ett större behov av en fungerade fotbollsplan finnas.

– Det är nog många som kommer vara hemma i sommar och många som kommer att vilja använda planen också, säger Thomas Jonsson.

Men att planen ska läggas om är fortfarande klart.

– Det ska göras, vi vet inte när bara. Vi har gjort ett ordentligt genomarbetat arbete för detta så allt är förberett och klubben har god ekonomi. Förhoppningsvis blir det nästa sommar, säger Thomas Jonsson.

Klubben är noga med att följa rådande restriktioner och försöker göra det bästa av situationen.

– Vi följer alla regler till punkt och pricka. Vi kör på med träningar men inga träningsmatcher eller matcher. Jag förstår att man är tvungen att ta det här beslutet. Men det är klart att det är olyckligt. Speciellt för våra spelare som vill spela, säger Thomas Jonsson.

EIF Fotbolls seniorlag

Damlaget: Dam/f-16-19 spelar i Damer 4A samt Dam reserv 3-5

Herrlaget spelar i division 4 Norra

Samtliga serier planeras dra igång i augusti och spelas som enkelserier, enligt senaste beskedet från Stockholms fotbollsförbund som kom 27 april.

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt