SÖKER. Internationella Engelska skolan vill starta verksamhet i Ekerö kommun. Foto: Mostphotos

Engelska skolan får inte öppna på Ekerö

Internationella engelska skolan vill öppna ny skola i Ekerö kommun, men har fått avslag från Skolinspektionen. Nu överklagar de beslutet.

  • Publicerad 08:46, 18 aug 2017

Det är inte ovanligt att de stora koncernerna söker tillstånd generellt.

Internationella engelska skolan (IES) ansökte om tillstånd att starta förskoleklass och grundskola i flera kommuner samtidigt. I ansökan som gällde Ekerö kommun fanns det ingen exakt plats för verksamheten angiven.  

– Det är inte ovanligt att de stora koncernerna söker tillstånd generellt. Sedan börjar man jobba med att identifiera var skolan ska ligga när man fått tillståndet. Ekerö är ju en attraktiv kommun där det finns underlag att gå in, säger Johannes Pålsson, chef på barn och utbildningsförvaltningen i Ekerö kommun.

En av anledningarna bakom Skolinspektionens beslut var brister i IES:s existerande verksamheter, vad gäller fritidsverksamheten, rektorers pedagogiska utbildning och tillgängligheten av skolpsykolog i förbyggande elevhälsoarbete.

En annan anledning till beslutet var att Skolinspektionen inte tyckte att budgeten höll och att den planerade skolan inte skulle kunna bära sina egna kostnader.

I sitt överklagande till Skolinspektionen skriver Ralph Riber, avgående vd på IES, att budgeten har justerats och att det finns en plan för hur bristerna i existerande verksamheter ska åtgärdas.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

KRÖNIKA: VM-feber från förr betingar ny festyra

Nyheter Jag är inte en hejare varken på lagsport eller bollsport, men när det drar ihop sig till VM i herrfotboll då dyker det ändå upp en yrvaken supporter i mig. Kanske är det ett resultat av den varma...torsdag 21/6 14:13

Midsommar på Mälaröarna - här kan det firas

Nyheter Sill, sju sorters blommor och groddans. Snart är det dags igen. Här är några ställen där du kan midsommarfira lokalt.torsdag 21/6 14:09

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter