Engelska skolan flyttar in där Spendrups bryggeri och huvudkontor tidigare huserat. Foto: Henrik Lindstedt

Engelska skolan flyttar in hos Spendrups

Spendrups huvudkontor i Vårby udde ska byggas om till en privat grundskola för Internationella Engelska skolan.

  • Publicerad 13:37, 16 mar 2020

Som en del av planen för den nya stadsdelen i Vårby udde – där 2000 nya bostäder snart tar plats – ska Spendrups tidigare huvudkontor byggas om till en grundskola för Internationella Engelska skolan. Friskolan ska rymma 600 barn från förskoleklass upp till årskurs 9.

Internationella Engelska skolan kommer att hyra lokalerna på ett tjugoårigt avtal.

– Vi har sedan tidigare två skolor i kommunen och ser en stor efterfrågan på fler skolplatser hos oss. Det känns särskilt bra att få utöka verksamheten i ett expansivt bostadsområde säger Jörgen Stenquist, vice vd Internationella Engelska skolan, i ett pressmeddelande.

200 miljoner

Det är SHH Samhällsfastigheter AB som förvärvat kontorsbyggnaden och de investerar omkring 200 miljoner kronor för att anpassa och bygga om den befintliga byggnaden från kontor till grundskola. De kommer att delta i planarbetet och planerar att äga skolan på lång sikt. Både planlösning och installationer måste ändras för att kontorsbyggnaden som idag finns på platsen ska bli en skola.

– Det känns roligt att få bidra till en hållbar stadsutveckling ur många perspektiv i och med denna investering. Vi anpassar och återanvänder en befintlig byggnad samt erbjuder kostnadseffektiva lokaler till en hyresgäst som säkerställer att många barn och ungdomar får en bra skola i det nya området, säger Fredrik Alvarsson, vd SHH Samhällsfastigheter, i ett pressmeddelande.