Ja. Enköping positiva till att Landsbygdsriksdagen 2020 arrangeras i Uppsala län. Foto: Mostphotos

Enköping är positiv till Landsbygdsriksdag 2020

Enköpings kommun ställer sig positiv till att Uppsala län ska stå värd för Landsbygdsriksdagen 2020.

  • Publicerad 10:48, 11 jan 2018

Vi har sagt att vi står bakom ansökan.

Vartannat år arrangerar riksorganisationen ”Hela Sverige ska leva” Landsbygdsriks­dagen. Landsbygdsriksdagen är en av Europas största mötesplatser för lokal utveckling och landsbygdsfrågor. Den har arrangerats sedan 1989 och drar människor från hela Sverige och andra delar av Europa.

– Landsbygdsriksdagen är så mycket mer än en konferens – bara bredden och det stora antalet olika deltagare gör den unik. Men även blandningen av inspirationsresor, seminarier, partiledardebatt och massor av tid för nätverkande, säger Terese Bengard, verksamhetschef på Riksorganisationen Hela Sverige ska leva.

I år arrangeras Landsbygdsriksdagen i Västernorrland. Men år 2020 har Uppsala län ansökt att stå som värd för arrangemanget ”Hela Sverige ska leva”.

Och i veckan, på kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde i tisdags, ställde sig deltagarna positiva till en ansökan om att arrangera Landsbygdsriksdagen 2020 i Uppsala län.

– Vi har fått frågan om vi ställer oss bakom en ansökan. Vi har sagt att vi står bakom ansökan, men säger samtidigt att vi får återkomma med vad vi kommer att kunna bidra med, säger kommunalrådet Helena Proos (S).

Uppsala har tidigare ansökt om att få arrangera Landsbygdsriksdagen, men aldrig valts ut som arrangörs­län.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19