Enköping säljs ut– på Blocket

En frisersalong på Kyrkogatan, ett anrikt café och en träningsbutik. Här är Enköpingsföretagen som säljs ut på Blocket. Samtidigt vill kritikerrosat burgarställe komma till stan.

  • Publicerad 08:36, 15 feb 2019

På köp-och-sälj-sajten Blocket utannonseras just nu en rad Enköpingsföretag.

I vissa fall är säljaren och verksamheten anonym. Men för en Enköpingsbo är det inga större svårigheter att lista ut vad det är för företag som ska säljas? Såhär är en annons skriven:

"Vi har fått i uppdrag att sälja en tobaks- och spelbutik i Enköping. Butiken har funnits i över 40 år och ligger centralt vid torget."

Om man inte knäcker det på att det faktiskt bara finns en spel- och tobaksbutik numera i anslutning till Stora torget, så går det på bilderna i annonsen se Paus-loggan i bakgrunden.

Det är alltså spelbutiken i Paus-huset som ska säljas för 250 000 kronor plus lager, vid en snabb affär.

Även en annan butik i Paus-huset är till salu. Det är guldbutiken som legat på övervåningen sedan 2015, som nu är till salu. Även denna butik säljs för 250 000 kronor.

Några stenkast från centrum, på Enögla torg säljs en loppis med en butiksyta på 350 kvadratmeter. Priset? 450 000 kronor, men enligt säljaren ingår då loppisfynd till ett värde av 200 000 kronor.

Säljaren tipsar också om att lokalen skulle kunna göras om till en sportbar eller gaminghall.

Sedan i december ligger även Träningsbutiken vid hamnverken ute till försäljning. Butiken med inventarier, kassasystem och webbshop säljs för 420 000 kronor.

Betydligt mer får man slanta upp om man vill köpa Enköpings, kanske mest, renodlade burgarhak, Royal Street på Kungsgatan. Verksamheten blir din för 900 000 kronor.

Om det blir sålt återstår att se. Hursomhelst skulle den nya ägaren kunna få konkurrens. För Bores Gatukök, som i dag steker "kvalitetsburgare" i Vallentuna och på Sveavägen i Stockholm, är väldigt intresserade på att vidga sitt koncept, i just Enköping.

– Jag och min bror har arbetat upp ett koncept, och nu kämpar vi för att "Reclaim the gatukök". Och Enköping lockar verkligen oss, säger Carl Gustaf "CG" Forssbeck, som driver Bores tillsammans med sin bror "C-H".

Varför lockar Enköping?

– Konkurrensen är stenhård där. Jag var i Enköping för ett tag sedan och tittade. Det är Sibylla, Max och McDonald' s direkt när man kör av motorvägen. Men Enköpingsborna förtjänar bättre. Vi öppnade i Vasastan, kanske ett av världens burgartätaste områden...

Ni gillar utmaningar?

– Alltså, kan vi bara var så lite som en mininagel i ögat på jättarna Max och Mcdonalds vore ju det grymt, säger han.

Det återstår fortfarande en del innan det går att säga att Bores kommer att etablera sig i Enköping. Dels lokal, där jakten fortsätter, samt att man behöver hitta en franchisetagare som vill driva gatuköket.

Andra saker som Enköpingsbor säljer på Blocket:

Säljes: Liten fult fungerande frys (det står så).

Säljes: Nyskick Imse Vimse Tygblöjor (Det kan man väl sälja?)

Säljes: Lam (Förklaring: Två lam(m) säljs för att mammorna stött bort dem)

Säljes: Komplett vardagsrum (frågor på det?)

Säljes: Skor som passar alla (Va?)

Amanda blev bästa matlagaren

Nyheter En parmesanpanerad kycklingfilé toppad med gårdagens rester fick Enköpingsbon Amanda Lindqvist att gå hela vägen i rikstäckande mattävling. – Det är så himla kul, säger vinnaren.tisdag 21/5 12:56

Rapporten: Hotell funkar i Enköping

Nyheter Ja, en hotelletablering i Enköping skulle fungera. Det visar i alla fall en ny rapport som Stockholm Business Alliance har gjort.måndag 20/5 14:18