Enköpings Lucia vill värva röster

Klara Edin är känd som Enköpings Lucia 2017. Nu deltar hon i talangjakten Warner Talent. – Jag vill bli artist, säger hon.

  • Publicerad 11:05, 29 aug 2018

Jag vill uppträda på stora scener

Klara Edin, 20 år, deltar i talangjakten Warner Talent. Tävlingen går ut på att sjunga låten "Happier" av artisten Ed Sheeran, filma sången, publicera den på nätet, på Instagram, och få så många röster som möjligt.

För den som inte följer den nutida populärmusiken kan det nämnas att Ed Sheeran är en 27-årig engelsk artist inom genren "singer/songwriter".

– Han är riktigt bra. En av de topp tre som jag lyssnar på, säger Klara Edin.

Klara Edin är osäker på vem som är hennes största förebild, men nämner att hon "sedan hon var liten" lyssnat på sångerskan Rihanna.

Warner Music Sweden presenterar sig fortfarande som ett av Sveriges ledande skivbolag, även om musiken kanske i första hand inte sprids på fysiska skivor.

Klara Edin gör nu vad hon kan för att så många som möjligt ska rösta på hennes musikvideo och sprider budskapet på sociala medier.

Klara Edin är främst känd som Enköpings Lucia 2017. Som ett pris för vinsten i Luciauttagningen vann hon en kurs i låtskrivande med körledaren Viktoria Strandberg.

– Hon är jätteduktig, säger Klara Edin.

Låtskrivarkursen resulterade i låten "For you" som producerades av artisten Ludwig Keijser.

– Ludde fixade soundet, säger Klara Edin.

Låten "For you" framförde Klara Edin i somras på evenemanget Måndagskväll i skolparken. Annars har det blivit få tillfällen när Klara Edin har fått sjunga inför publik. Hon är mer aktiv på nätet.

– Vissa säger att jag borde satsa mer. Men det är inte så lätt. Jag vill synas och lägger upp videos på Instagram, säger hon.

Till vardags arbetar Klara Edin just nu som telefonförsäljare på ett företag i Strängnäs. Hennes dröm är att bli artist.

– Jag vill uppträda på stora scener, säger hon.

Warner Music Sweden

Warner Music Sweden AB är ett skivbolag som ägs av det amerikanska moderbolaget Wea International INC.

Warner Music Sweden AB har i Sverige hand om flera varumärken, eller "etiketter" såsom Asylum, Atlantic, East West, Elektra, Lava, Mariann, Maverick, Metronome, Nonesuch, Reprise, Rhino, Roadrunner, Rykodisc, Sire, Telegram, Warner Bros och distributionsavdelningen ADA Nordic.

Etiketten Metronome var tidigare ett anrikt svenskt skivbolag som under 1950-talet spelade en viktig roll för den svenska jazzens framgångar. Under 1960-talet förändrades utgivningen i riktning mot en mer schlagerbetonad repertoar med artister som Siw Malmkvist, Per Myrberg och Anna-Lena Löfgren.