Enköpings museum öppnar igen

Efter att ha varit stängt i månader. Nu öppnar Enköpings museum igen – med gott om handsprit.

  • Publicerad 15:17, 10 aug 2020

Internt har vi sedan en tid tillbaka planerat för att kunna öppna igen.

Enköpings museum och turistinformationen stängde liksom många andra liknande verksamheter under våren, på grund av coronapandemin. Turistinformationen har hållit öppen under sommaren med begränsade öppettider. Nu meddelar verksamhetschefen på Museum och turism på Enköpings kommun att även museet kommer att hålla öppet.

– Vi öppnar faktiskt upp delar av museet från och med idag (måndag 10 augusti), med utställningarna om medeltid, forntid och det som vi kallar hantverk, säger Linda Karlsberg och tillägger:

– Internt har vi sedan en tid tillbaka planerat för att kunna öppna delvis igen.

Lekvrån är stängd

Det är inte hela museet som kommer att öppnas för besök. Allra högst upp i byggnaden, på övervåningen, som kallas "Lilla lekvrån" håller fortsatt stängt.

– Där har vi inte kunnat öppna än. Hela den idén bygger på att man ska kunna ta i saker, säger Linda Karlsberg och tillägger:

– Vi har coronatänket. Vi har satt upp anslag med förhållningsregler, och det finns gott om tvål och handsprit.

Pågående restaurering

I samband med öppnandet pågår ett omfattande restaureringsarbete av byggnadens fasad, dörrar och fönster på Enköpings museum. All puts är nu bortbilad och teglet är tvättat. Arbetet som pågått under sommaren planeras att pågå augusti månad ut.

Stängt blir öppet. Enköpings museum har öppnat igen. Foto: Daniel Sjöberg

Enköpingsbo misstänks för våldtäkt mot barn

Nyheter En 22-årig Enköpingsbo misstänks för att vid två tillfällen ha våldtagit ett barn. Ena gången på hotell i Enköping.tisdag 22/9 13:28