Spadtag. Carina Weir, VD EHB, Mikael Hultqvist, regionchef på Peab och EHB:s styrelseordförande Elisabeth Norman tog första spadtaget för nya lägenheter på Älvdansen. Foto: Fredrik Gustafsson

Enköpings nya stadsdel får även 163 hyrerätter

Enköpings hyresbostäder bygger 163 hyresrätter på Älvdansen. Första spadtaget är redan taget.

  • Publicerad 08:55, 19 jun 2019

Roligt att vara med och bygga en ny stadsdel.

En ny stadsdel håller på att växa fram intill Mästergatan bakom Resecentrum.

Ett äldreboende och ett hundratal nya hyresrätter på Idunvägen är redan på plats och för ett par veckor sedan började det provpålas inför bygget av nya Kunskapsskolan.

Under tisdagen togs också det första spadtaget för EHB:s bygge av 163 nya hyresrätter på Älvdansen.

– Jättekul, och det är extra kul att få bygga här. Vi har tågstationen precis bakom oss, så det är ett superpendlingsläge. Det är också roligt att vara med och bygga en ny stadsdel tillsammans med övriga entreprenörer i området. Sedan är Enköping en kommun som växer, och det är kul att vara med och bidra till det, säger Carina Weir, vd på Enköpings hyresbostäder.

Kommer Svanenmärkas

Hyresrätterna kommer att bestå av ettor, tvåor och treor och byggs i två huskroppar. Den totala boarean uppgår till 7 423 kvadratmeter. Bostäderna byggs med tydligt hållbarhetsfokus och kommer att Svanenmärkas. Det är Peab som kommer att bygga lägenheterna.

– Vi är stolta över det långsiktiga samarbete vi har med Enköpings Hyresbostäder och glada för att vi nu fått förnyat förtroende att fortsätta utveckla Enköpings bostadsutbud med fler hyresrätter, säger Mikael Hultqvist, regionchef Peab och tillägger:

– De första hyresgästerna beräknas kunna flytta in i januari 2022.

BLÅLJUS: Hotellgäst fick bil sabbad, rattfyllo drog runt i Fjärdhundra och mindre brand i simhallsbygget

Nyheter Trots allt – löningshelg, studentfirande – blev det en relativt lugn helg i Enköping.måndag 1/6 10:26

”Det känns fantastiskt”

Nyheter Många har hört och sett honom spela. Men inte på det här viset. Nu solodebuterar Ulf Paulsson under artistnamnet AceGod. – Det här var något jag behövde göra, säger han.måndag 1/6 8:48