Stuck in motion. Adrian Norén, Max Kinnbo och Gustaf Björkman utgör Stuck in motion. Foto: Bengt Johansson

Enköpingsbandet släpper singel – hel skiva på gång

Enköpingsbandet ”Stuck in motion” har släppt sin debutsingel. Nu planerar de en fullängdare.

  • Publicerad 12:23, 6 mar 2018

Enköpingsbandet ”Stuck in motion” med bandmedlemmarna Max Kinnbo, Gustaf Björkman och Adrian Norén, började som lekfullt jam i en av medlemmarnas föräldrars källare, för tre år sedan.

Nu släpper de debutsingeln ”Going Blind”, som sedan förra helgen ligger ute på strömningstjänsten Spotify. En låt som ger en ganska bra fingervisning om hur Enköpingsbandet faktiskt låter.

– Det är rock vi spelar, men vi är breda i vårt sound. Vi inspireras mycket av 60- och 70-talsmusik. Jimmi Hendrix bland annat, säger bandmedlemmen Adrian Norén.

Stipendium gick till studio

För ett år sedan belönades Adrian med Enköping kommuns kulturstipendium. Pengarna, gick delvis till bygget av en musikstudio.

– Vi funderade först om vi skulle hyra in oss i en studio, men insåg ganska snart att det skulle bli väldigt dyrt. Då beslutade vi oss för att bygga en egen studio i stället. Och eftersom jag fick kulturstipendiet gick en del av pengarna till det, säger Norén.

Singeln som släpptes förra helgen är bara en början. Innan sommaren planerar Stuck in motion släppa sitt debutalbum.

– Vi har satt alla låtar, nu återstår mixningen. Vi har satt en deadline för oss själva till i början av juni. Då vill vi ha skivan klar. Vi kommer att jobba hårt nu de sista veckorna i mars för att få iväg alla låtar till mixningen, säger Adrian.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Blåljus, onsdag: stök och stölder

Nyheter En man var stökig i Klosterparken. Två stal plånbok och tömde kontot. En åkte fast med stulna matvaror. Där är onsdagens blåljus i korthet.torsdag 21/6 10:06

Players-rånarna fast – har erkänt

Nyheter De två unga män som rånade puben Players Inn för en månad sedan är fast och har erkänt. – Det känns bra, skönt att få ett avslut, en lättnad för oss alla, säger ägaren Anders Thool.torsdag 21/6 9:52