Foto: Wikimedia Commons

Enköpingsbo åtalas för försök till mord

En Enköpingsbo i 20-årsåldern är åtalad för ett knivdåd på en nattklubb i Västerås. En annan Enköpingsbo åtalas för misshandel i samband med dådet.

  • Publicerad 13:46, 13 feb 2019

Natten till lördagen den 27 oktober inträffade ett knivdåd på nattklubben Publik i Västerås. En man ska av okänd anledning ha överfallit en annan man i vimlet av människor på klubben, och knivskurit honom svårt. Angriparen utdelade tre hugg med kniv som träffade offrets överkropp. Den knivhuggne mannen fick livshotande skador.

Den 31 oktober häktades en Enköpingsbo misstänkt för dådet. Brottsrubriceringen var försök till mord. Mannen har nu åtalats för försök till mord.

Denna Enköpingsbo är i 20-årsåldern. Som Ena-Håbotidnngen tidigare berättat är han känd inom den lokala fotbollen i Enköping och har spelat med flera klubbar i kommunen.

En annan Enköpingsbo, som är några år yngre än fotbollsprofilen, åtalas för misshandel i samband med samma händelse. Den yngre Enköpingsbon ska ha kastat ett glas som träffade armen på samma man som den äldre Enköpingsbon misstänks ha knivskurit.

Det ska ha varit tumultartat inne på nattklubben i samband med händelsen. Efter att de två Enköpingsborna angripit offret med kniv och glas ska de, enligt vitnesuppgifter, ha försökt tagit sig fram till offret men blivit hindrade av andra personer efter att offret tagit skydd på
den så kallade VIP-hyllan inne på nattklubben.

Åklagaren har framfört att offret har pekat ut fotbollsprofilen som gärningsman och flera vittnen har sett att männen ska ha bråkat med varandra.

Både den yngre och den äldre Enköpingsbon nekar till brott. Den äldre Enköpingsbons advokat uppgav tidigare att inget av de hörda vittnena hade bekräftat offrets uppgifter om att det var fotbollsprofilen som utdelade knivhugg.

Advokaten ansåg inte att fanns någon konkret bevisning som binder fotbollsprofilen till gärningen. Det fanns ingen kniv påträffad, det fanns inga kläder eller övriga beslag som på teknisk väg kunde binda honom till gärningen. Fotbollsprofilen greps på sitt arbete söndagen efter dådet och uppvisade inga skador som tydde på att han varit inblandad i ett bråk med en kniv.

Advokaten var också kritisk till att åklagaren enbart hade redovisat en sammanfattning av utredningen. Det innebar att domstolen och försvaret inte kunde göra någon egentlig kontroll av de påstådda uppgifterna, till exempel vad vittnena eller offret uppgett om det påstådda bråket, eller uppgifter som kunde påverka värdet av deras iakttagelser, till exempel om någon av vittnena varit berusad.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Skolparks-tåget vandaliserat – "Det är bedrövligt"

Nyheter En del av tåget, i lekparken i Skolparken, förstördes under natten. Någon har tänt eld på loket. – Det är bedrövligt, säger Peter Rönnqvist, driftplanerare på Enköpings kommun.måndag 25/3 16:51

Viktor drömmer om att slå internationellt

Nyheter Viktor Blomdahl är en ung filmfotograf i Enköping. Idag jobbar han för stora musikartister och företag i Sverige, men framtiden drömmer han om att ta klivet utomlands. ”Konsten att skapa något från...måndag 25/3 14:01