Brottsplats? En Enköpingsbo hittades avliden i Edsviken i Sollentuna kommun. Foto: Anton Kyhlbäck

Enköpingsbo hittad död – kan ha mördats

En 36-årig man från Enköping hittades död i Sollentuna. En 23-årig man från Enköping greps misstänkt för att ha mördat 36-åringen, men släpptes sedan.

  • Publicerad 15:03, 7 maj 2019

På påskafton den 20 april hittade sportfiskare i Edsviken, i Sollentuna kommun, en död kropp i vassen. På håll såg det ut som någon som nyss fallit i vattnet men när de kom närmare såg de att kroppen hade legat där ett tag, berättade en av sportfiskarna för Aftonbladet.

Den döde ska ha identifierats med hjälp av tatueringar på på sin kropp. Det skulle senare visa sig vara en 36-årig man från Enköping.

En dag senare greps en 23-årig man, även han från Enköping, misstänkt för att ha mördat 36-åringen. Den misstänkte 23-åringen ska senare ha släppts.

– Det är en pågående förundersökning. Jag diskuterar inte vad som händer i pågående förundersökningar. Men jag kan bekräfta att häktningen är hävd, säger kammaråklagare Ewa Tvengström, vid Norrorts åklagarkammare i Stockholm.

Enligt tv-programmet "Efterlyst" sågs 36-årigen senast i livet vid 19-tiden den 20 februari. Han ska då ha befunnit sig vid Mörbyhallen på Vendevägen i Danderyd, som inte ligger långt från Edsviken där kroppen hittades. Den 36-årige mannen befann sig där tillsammans med andra personer. Samma dag ska mannen ha varit i Täby och Spånga. Den 21 februari hittades 36-åringens tillhörigheter vid Ulriksdals handelsträdgård, som också ligger i närheten av Edsviken.

Det dröjde alltså två månader från att 36-åringen försvunnit till att kroppen hittades.

Den döde 36-åringen ska enligt "Efterlyst" ha kopplingar till kriminella. Polisen kartlägger om detta har något med hans död att göra.

Den 23-årige Enköpingsbo som greps misstänkt för att ha mördat 36-åringen har ett brottsligt förflutet som sträcker sig flera år tillbaka i tiden. Han är flera gånger tidigare dömd för till exempel misshandel och narkotikabrott.

Bara i år har han suttit häktad flera gånger för bland annat tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Han åtalades i februari i år för att ha burit kniv på Stockholms Central samt för narkotikabrott och flera andra brott.

Den döde 36-årige mannens anhöriga är underrättade.

BLÅLJUSRAPPORT: Inbrott, bedrägeri och försök till misshandel

Nyheter Visst undrar man ibland? Vem är det som kan försöka lura en 88-årig kvinna på pengar, vem drar kniv för att man är osams, vem gör inbrott hos hembygdsföreningen?måndag 21/9 10:27