Vinnare. Enköpingsbon Frida Braxell vann Upplandsfinalen av musiktävlingen P4 Nästa. Foto: Linnea Siitari

Enköpingsbo vinnare av P4 Nästa

Enköpingsbon Frida Braxell är vinnaren av årets upplaga av musiktävlingen P4 Nästa Uppland.

  • Publicerad 09:09, 19 jun 2019

För snart tre år sedan flyttade sångaren och låtskrivaren Frida Braxell från Göteborg till Enköping, för att komma närmare Stockholm. Som nybliven Enköpingsbo och upplänning skickade hon iväg ett bidrag till Sveriges radios musiktävling P4 Nästa. Dit blev hon inte bara antagen. Med låten ”Jag skall bara älska dig en liten stund” vann hon hela Upplandsfinalen av tävlingen som avgjordes förra veckan.

– Det var en trevlig överraskning när jag fick reda på att jag hade vunnit. Nu har jag fått hem statyetten också, så nu känns det verkligen på riktigt, säger Frida Braxell.

Vad hade du för förväntningar inför tävlingen?

– Jag brukar inte vara den som skapar några större förväntningar. Till en början såg jag det framför allt som ett sätt att få ut mina låtar på radion, säger hon.

Nu är Fridas låt ett av 25 bidrag som har chansen att gå till riksfinalen av P4 Nästa som avgörs i Linköping den 24 augusti. Men för att nå dit måste hon först klara en gallring som görs av en jury.

– Jag är ganska nervös inför det. Särskilt eftersom jag vet att Uppland varit representerade i riksfinalen i tre fyra år i följd. Man vill ju inte vara den som bryter den traditionen. Men även om jag tycker att det är ganska jobbigt så vill jag ju naturligtvis vilja gå vidare, även om jag just nu mest känner en hög anspänning, säger hon.

Hur det än går med tävlingen så kommer Frida, precis som tidigare somrar, spela sin musik på flera platser i landet. Den 22 juli spelar hon i Skolparken.

– Det ska bli kul. Jag har spelat på Café Samt tidigare, men aldrig i Skolparken, avslutar hon.

Mer Enköping i tävlingen

Frida är inte den enda personen med Enköpingskoppling som har chans att nå final. Enköpingssonen Linus Jonsheden, en av medlemmarna i det Karlstadsbaserade bandet Zulueta, vann P4 Nästa Karlstads regionsfinal. Zulueta tävlar med debutsingeln ”King of the ocean”.

Det strömmar ljuv musik ur Bringelands lada

Nyheter En lada i Västra Vällinge utanför Enköping har blivit ett ljus i en annars nattsvart konsertbransch. Sedan några månader tillbaka har Cultureaid strömmat livekonserter via sin facebook-sida med...torsdag 4/6 7:44

Blåljusnyheter: Kvinna biten av hund under stadspromenad

Nyheter När två kvinnor var på promenad i Enköping blev den yngre av dem biten i handen av en för dem okänd hund, vars ägare stod intill. Dessutom har onyktra kört bil – till och med lastbil! – och utemöbler...onsdag 3/6 9:53