Enköpingsbons död blir kriminalroman

Sommaren 2013 hittades en Enköpingsföretagare mystiskt död på stadshotellet i Västerås. Nu kommer en bok som handlar om fallet.

  • Publicerad 13:54, 25 sep 2019

Man vill inte att den ska komma ut.

Söndagen den 7 juli 2013 hittades en 51-årig man mystiskt död på stadshotellet i Västerås. Samtidigt pågick bilträffen Power Meet i staden.

Den 51-årge mannen bodde i Enköpingstrakten och hade ett eget företag i åkeribranschen. Mannens änka misstänktes för mord på sin make och satt därför häktad under hösten 2013. Änkan avskrevs sedan från polisutredningen som lades ner i december samma år.

Det ansågs inte kunna bevisas om Enköpingsföretagaren blivit mördad eller om han hade begått självmord. Kroppen hade inga motvärnsskador och i hotellrummet fanns inga tecken på strid. Enligt uppgift hade Enköpingsföretagaren talat om självmord både med hustrun, den vuxna dottern och en kvinnlig granne.

Änkan dömdes däremot i somras till fängelse i två år och sex månader för ekonomisk brottslighet kopplad till den döde makens åkeriföretag.

Författaren Stefan Di-Omnia har skrivit en bok om dessa händelser med namnet "Kattstryparen rum 419" som ges ut nu i höst. Boken är en roman där namnen på de inblandade är påhittade. Samtidigt har Stefan Di-Omnia under sex års tid ägnat sig åt efterforskningar för att försöka få fram så mycket fakta som möjligt i fallet.

Han är övertygad om att Enköpingsföretagaren mördades av sin hustru, trots att detta inte har kunnat bevisas av rättsväsendet.
– För mig är hon mördaren, säger Stefan Di-Omnia.

Söndagen den 22 september blev Stefan Di-Omnia överfallen vid sin bostad i Norrköping.

En okänd person ringde upp honom och sa att han hade kört på Stefan Di-Omnias bil. När Stefan Di-Omnia hade gått ner i garaget blev han överfallen av en maskerad person som upprepade gånger slog honom med en batong.

Enligt tidningen VLT rubriceras händelsen som grov misshandel. Stefan Di-Omnia är själv säker på att överfallet har att göra med den kommande bokutgivningen.

– Man vill inte att den ska komma ut. Jag har inga andra fiender, säger han.

Flera inbrott på små orter

Nyheter Tillinge. Villberga. Grillby. Inte de platser vi brukar skriva blåljusnotiser om. Men under natten till torsdagen hände en del tråkigt på landsorten.fredag 6/12 11:03

Träffad av burk från hög höjd

Nyheter Vid en arbetsplatsolycka skadades en person som höll på med truckarbete på Martin & Servera på Varggatan. Han träffades av en burk tomater som föll från sex meters höjd.fredag 6/12 9:56