Enköpingsbons död blir kriminalroman

Sommaren 2013 hittades en Enköpingsföretagare mystiskt död på stadshotellet i Västerås. Nu kommer en bok som handlar om fallet.

  • Publicerad 13:54, 25 sep 2019

Man vill inte att den ska komma ut.

Söndagen den 7 juli 2013 hittades en 51-årig man mystiskt död på stadshotellet i Västerås. Samtidigt pågick bilträffen Power Meet i staden.

Den 51-årge mannen bodde i Enköpingstrakten och hade ett eget företag i åkeribranschen. Mannens änka misstänktes för mord på sin make och satt därför häktad under hösten 2013. Änkan avskrevs sedan från polisutredningen som lades ner i december samma år.

Det ansågs inte kunna bevisas om Enköpingsföretagaren blivit mördad eller om han hade begått självmord. Kroppen hade inga motvärnsskador och i hotellrummet fanns inga tecken på strid. Enligt uppgift hade Enköpingsföretagaren talat om självmord både med hustrun, den vuxna dottern och en kvinnlig granne.

Änkan dömdes däremot i somras till fängelse i två år och sex månader för ekonomisk brottslighet kopplad till den döde makens åkeriföretag.

Författaren Stefan Di-Omnia har skrivit en bok om dessa händelser med namnet "Kattstryparen rum 419" som ges ut nu i höst. Boken är en roman där namnen på de inblandade är påhittade. Samtidigt har Stefan Di-Omnia under sex års tid ägnat sig åt efterforskningar för att försöka få fram så mycket fakta som möjligt i fallet.

Han är övertygad om att Enköpingsföretagaren mördades av sin hustru, trots att detta inte har kunnat bevisas av rättsväsendet.
– För mig är hon mördaren, säger Stefan Di-Omnia.

Söndagen den 22 september blev Stefan Di-Omnia överfallen vid sin bostad i Norrköping.

En okänd person ringde upp honom och sa att han hade kört på Stefan Di-Omnias bil. När Stefan Di-Omnia hade gått ner i garaget blev han överfallen av en maskerad person som upprepade gånger slog honom med en batong.

Enligt tidningen VLT rubriceras händelsen som grov misshandel. Stefan Di-Omnia är själv säker på att överfallet har att göra med den kommande bokutgivningen.

– Man vill inte att den ska komma ut. Jag har inga andra fiender, säger han.

BLÅLJUS: Tacka hunden (och vittnen) för att BMW-tjuvar på Korsängen kan vara fast

Nyheter Vaken allmänhet är en stor hjälp för polisen. God polisintuition också. Helgen gav exempel på båda delar.måndag 25/5 14:16