Foto: Gustaf Boman

Enköpingsbornas val: pizza på nyårsdagen

Det börjar bli en tradition för många att äta pizza på nyårsdagen. Statistik från Onlinepizza.se visar att försäljningen av maträtten ökar med hela 150% runt om i landet på årets första dag, i jämförelse med en vanlig söndag.

  • Publicerad 07:49, 30 dec 2017

Vi säljer faktiskt julpizza också

I Enköping är vi som landet i övrigt. På en dag som de flesta av oss förknippar med lugn och ledighet är verkligheten en helt annan på pizzeriorna runt om i stan. Kassa-apparaterna går på högvarv och pizzorna rullas ut som på löpande band. När Ena-Håbo Tidningen hör sig för på pizzeriorna i stan kan man också urskilja en nyårsfavorit hos Enköpingsinvånarna.

På Pizzeria Torino har man lärt sig vad lokalborna vill ha efter att de ringt in det nya året.

– Det är de enkla pizzorna som går bäst. Vesuvio och Capricciosa till exempel. Kebabpizza framför allt, säger Torino-personalen.

Samma svar får jag på Pizzeria Drottning, Misto Uno, Natti och Astas Vedugn. Det är Kebabpizzan som är den ohotade nyårsfavoriten i Enköping.

Även på Pizzeria Tullen är det Kebabpizza som spelar huvudrollen kring nyår. Trots egna ambitioner att gifta nya traditioner med gamla.

– Det blir mycket kebabpizza. Men vi säljer faktiskt julpizza också. Med prinskorv, ägghalvor, köttbullar och sånt på, säger Simon som jobbar på Tullen.

Är den lika populär?

– Nej, vi har sålt tre hittills.

Enköpingbornas topp tre nyårspizzor:

1. Kebabpizza

2. Capricciosa

3. Vesuvio

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19