Sålt. Magnus Eriksson har sålt sitt företag JML-System till Dustin. Foto: Daniel Sjöberg

Enköpingsföretag säljer till jätten Dustin

En skruvdragare och en dröm. Så startade JML-System för 13 år sedan. Nu säljer ägarna sitt företag till jätten Dustin.

  • Publicerad 08:31, 9 nov 2017

– Det gjordes klart i förra veckan. Vi har fört diskussioner sedan i somras, lite fram och tillbaka, säger Magnus Eriksson, en av ägarna.

Tillsammans med sin bror Johan och pappa Lars startades företaget och det är Magnus och brodern som har drivit det, från det lilla till det stora. Det började i Örebro, där Johan bor och Enköping där alltså Magnus bor. Nu finns företaget dessutom i Sveriges tre största städer, Stockholm, Göteborg och Malmö.

– Vi ville ju bara kunna leva på det. Det var så på riktigt. Vi hade en skruvdragare. Det kändes onödigt att skaffa en till för vi hade ju inte så mycket jobb. Så vi åkte emellan och hjälpte varandra. Det var 2004 så det har gått jättefort. Vi har haft en enorm resa, säger Magnus Eriksson nu.

Dustin, som startade 1984, är sedan ett par år tillbaka på Stockholmsbörsen och omsatte 8,3 miljarder kronor räkenskapsåret 2015/2016.

– De har ett affärsområde som heter solutions, där man ser att man vill göra mer än att leverera produkter. Man vill tillföra helhetslösningar och där tycker de att vi passar bra in till deras befintliga kundsegment. Vi jobbar med AV, det står för audio och video, ljud och bild, säger Magnus Eriksson.

JML har också växt rejält. Förra årets 73 miljoner kronor i omsättning och fem, sex miljoner i vinst blev i år 162 miljoner och hade 26 miljoner i vinst.

–Vi har mer än dubblat omsättningen och mångdubblat vinstmarginalen och det är väl sådant Dustin ser.

Så vad händer för dig nu?

– Ingenting händer annat än att vi driver det här vidare. Huvudkontoret i Enköping blir kvar. All personal blir kvar. De vill inte ändra på någonting. Det är tryggt. Det är bra för personalen, säger Magnus Eriksson.

Kan det till och med betyda något vad gäller anställning till exempel?

– Vi kommer att fortsätta växa. Sedan vill man aldrig lova några siffror.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.