Enköpingslärare prisades under KF

Flera lärare uppmärksammas för sina pedagogiska kvalitéer i Enköping. I veckan fick de sina priser.

  • Publicerad 08:46, 15 dec 2019

Vi har fått ihop våra förskolor väldigt bra.

Veckans kommunfullmäktigesammanträde i Korsängsskolans aula började lite annorlunda än vanligtvis.

Efter att ledamöternas närvaro var avprickad så gjordes det en paus i mötet för att uppmärksamma Enköpings bästa lärare med en prisceremoni.

Sedan 2015 har har Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden delat ut ett ”pedagogiskt pris” till de lärare eller arbetslag inom förskola, grundskola och gymnasium som utmärkt sig under året.

Kandidaterna till årets priser har nominerats av allmänheten. Därefter har en jury bestående av politiker och chefer valt ut tre slutkandidater till varje pris.

Positiva resultat

De som tilldelades utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens pris inom förskola under måndagskvällen var Helena Höjding och Elisabeth Härlin på Skolsta och Grillby förskola.

– Det känns jätteroligt, säger Helena Höjding och Elisabeth Härlin tillägger:

– Vi har fått ihop våra förskolor väldigt bra. Det kollegiala arbetet går väldigt bra och vi har sett positiva resultat för både kollegor och för barnen. Jag hoppas att det är därför vi får det här priset.

Har ni kul på jobbet?

– Ja, vi har jättekul. Det känns nästan lite konstigt att det bara är vi som står här. Det här har vi ju gjort tillsammans med våra kollegor. Vi har handlett dem men ändå har vi ju gjort arbetet ihop, säger Helena Höjding.

Nominerade i samma kategori var även Patricia Skirgård och Pernilla Andersson på Skolsta och Bolmörtens förskola. Även Rabah Kathim Abed på Kraftens förskola var nominerad.

I kategorin grundskola vann flerlärarsystemet i årskurs 5 på Örsundsbroskolan. Även Ulrika Beijer på Bergvretenskolan och Lina Lindefors på Korsängen var nominerade.

Lärarna på restaurang- och livsmedelsprogrammet på Westerlundska gymnasiet v ann i kategorin gymnasium.

Nominerade var också Petter Ahlberg och Keivan Naghavi på Westerlundska.

60 bidrag

Totalt lämnades ett 60-tal nomineringar in till utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

Nominerade:

Förskola: Pernilla Andersson och Patricia Skirgård, Bolmörten förskola och Skolsta förskola, Elisabeth Härlin och Helena Höjding, Skolsta förskola och Grillby förskola, Rabah Kathim Abed, Kraftens förskola.

Grundskola: Ulrika Beijer, Bergvretenskolan, Lina Lindefors, Korsängsskolan, Flerlärarsystemet i årskurs 5, Örsundsbroskolan.

Gymnasiet/vuxenutbildningen: Lärarna på restaurang- och livsmedelsprogrammet, Westerlundska, Keivan Naghavi, Westerlundska, Petter Ahlberg, Westerlundska.

Visa merVisa mindre

Det strömmar ljuv musik ur Bringelands lada

Nyheter En lada i Västra Vällinge utanför Enköping har blivit ett ljus i en annars nattsvart konsertbransch. Sedan några månader tillbaka har Cultureaid strömmat livekonserter via sin facebook-sida med...torsdag 4/6 7:44

Blåljusnyheter: Kvinna biten av hund under stadspromenad

Nyheter När två kvinnor var på promenad i Enköping blev den yngre av dem biten i handen av en för dem okänd hund, vars ägare stod intill. Dessutom har onyktra kört bil – till och med lastbil! – och utemöbler...onsdag 3/6 9:53