Johan Öberg är mässgeneral. Foto: Terese Westberg Sunesson

Enköpingsmässan inför åldersgräns

Snart är det dags för Enköpingsmässan att öppna dörrarna igen. Dock är de stängda för den under 15 år som kommer utan sina föräldrar. – Vi vill säkerställa en bra arbetsmiljö och säkerhet för våra utställare, säger mässgeneralen Johan Öberg.

  • Publicerad 14:05, 10 apr 2017

För sjätte året i rad öppnar Enköpingsmässan den 21 april. Återigen är det fullbokat och har så varit sedan den åttonde mars.

– Så himla bra är det faktiskt. Det är drygt 150 utställare som är bokade. Jag tror att det handlar om att vi gör saker rätt och att mässan nu börjar bli välkänd, säger Johan Öberg som också meddelar att Håbo-mässan, som förra året tvingades ställa in på grund av för svagt intresse, är bokad till 88 procent.

Några nyheter som presenteras på Enköpingsmässan är bland annat ett stort restaurangtält på 270 kvadratmeter anslutning till mässan och så får utställarna möjlighet att spela in en film som kommer bland annat kommer att ligga tillgänglig på enköpingexpos playkanal. Den största nyheten är kanske ändå den som påverkar mässans minsta besökare.

– Ja, vi inför en 15-årsgräns. Vi kommer att ha entrévärdar utanför och om de bedömer att besökaren är under 15 år och om denne inte stärka sin ålder så kommer de att avvisas, slår Johan Öberg fast. 

Anledningen till åldersgränsen är att man upplevde ett problem förra året med yngre besökare.

– Vi gjorde en enkät bland utställarna och två tredjedelar tog upp det här så vi testar i år. Vi vill göra väldigt tydligt att barn är välkomna, men då i sällskap av en vuxen, säger Öberg.

– Vi testar det här och så får vi göra en utvärdering till nästa år. Det är inte säkert att det här är kvar 2018, men vi vill säkerställa en bra arbetsmiljö och säkerhet för våra utställare.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här tas första spadtaget på familjebadet

Nyheter På måndagen drog byggandet av det nya familjebadet på Korsängsfältet officiellt igång. Badet ska öppna dörrarna för allmänheten vintern 2020/2021.måndag 18/6 11:33