Enköpingstjejen som ska dansa genom livet

Alexandra Rojas Nordqvist har just fått sitt tredje dansstipendium inom loppet av ett år. 14-åringen från Enköping ska nu undervisa på Vuxenskolan i sommar.

  • Publicerad 13:40, 8 jun 2018

Jag har planerat mitt liv år till år.

Det blir mycket om veckorna för Alexandra Rojas Nordqvist. Hon balanserar sjunde klass på Kunskapsskolan med dansträning både i Enköping och i Stockholm. Hon dansar balett, modern stil, hiphop, salsa och dessutom boliviansk folkdans.

– Det roligaste är att improvisera, säger Alexandra.

14-åringen, som utöver dansen också spelar piano och tvärflöjt, har just fått Region Uppsalas kulturstipendium. Det är utöver de två stipendier hon fått av dans-och kulturskolan här i Enköping de senaste tolv månaderna.

– Jag började dansa på Funky Kids i Enköping när jag var tre år och sen dess har jag dansat vidare, säger Alexandra.

Hon tar inte heller lov från dansen när det ringer ut till sommaruppehåll från skolan i nästa vecka utan i stället ska Alexandra undervisa ungdomar på Vuxenskolan i Enköping i de olika disciplinerna som hon behärskar. Och om några år så siktar Alexandra på att ta sig in på ett estetiskt gymnasium, antingen i Stockholm eller Västerås.

– Jag vill söka Balettakademin i Stockholm eller Carlforska Gymnasiet. Jag vill gå samhälle på gymnasiet och det finns på skolan även om man läser danslinje.

Framtiden har Alexandra planerat år till år med delmål fram till hon är hundra, som hon uttrycker det själv. Ett av alla mål är att en dag skriva och regissera sin egen musikal.

– Jag vill att den ska bli större än Footloose, säger Alexandra.

EnköpingDirekt starkare i höst

Nyheter EnköpingDirekt blir starkare efter en historisk medieaffär. – Om vi kan bygga upp det här på ett smart och lönsamt sätt får vi mer resurser till att satsa på bättre lokaljournalistik, och det kommer...söndag 5/7 7:46

Sommarstängt

Nyheter Under juli månad är kontoret stängt. Vi är tillbaka den 3 augusti. Nästa tidning utkommer den 7 augusti.söndag 5/7 7:46