Enskede skola. Foto: Kiki Beije

Enskede-elever evakueras till Lindeskolan

Elever från Enskede skola kommer sannolikt att få gå på Lindeskolan nästa höst. Orsaken är att delar av Enskede skola ska börja renoveras.

  • Publicerad 14:28, 18 okt 2019

Cirka 450 elever på Enskede skola kommer troligen att få gå på nya Lindeskolan nästa höst. Det är beskedet sedan det blev klart att Enskedefältets elever flyttar tillbaka till sin nyrenoverade skola då. Det rör sig om en del-evakuering där 18 klasser i årskurs F-5 på Enskede skola börjar på Lindeskolan hösten 2020. Planen är att de ska gå där till 2022 medan Enskede skola renoveras.

Skolan, som är från 1915, ska få nya hissar, el och ventilation, samtidigt som den gamla matsalen byggs om till aula. Dessutom vill man uppföra ett nytt hus på skolgården där bland annat kök, matsal, idrottssalar, omklädningsrum och musikrum ska rymmas, medan tre andra hus på skolgården rivs.

Kostnaderna drar iväg

Tidningen berättade i vintras att ombyggnationen av Enskede skola har dragit iväg i kostnader, därför valde staden att räkna om hela projektet. Det landade bland annat i att en av de planerade idrottssalarna nu ersätts av ett så kallat rörelserum. Byggstart på Enskede skola är planerad till sommaren 2020.

Lindeskolan kommer samtidigt att starta upp egen skolverksamhet genom att ta in två eller tre helt nya förskoleklasser till hösten 2020. De ska då gå där ihop med Enskede skolas elever. Ärendet ska upp för beslut nästa vecka.

Bakslag för utbyggnad av Enskede skola