Enskede IK är en av Sveriges största fotbollsklubbar, med 2 000 medlemmar. Foto: Mikael Andersson

Enskede IK byter ut nästan hela styrelsen

Enskede IK har bytt ut nästan hela styrelsen, samtidigt kämpar de med ett stort underskott i sin ekonomi.

  • Publicerad 11:36, 13 mar 2018

Enskede IK hade ett tufft år förra året, både ekonomiskt och när det gäller styrelsearbetet. Det säger Christian Nyreröd, tidigare vice ordförande i Enskede IK.

Vid klubbens årsmöte nyligen valde han och sju andra ledamöter i styrelsen att avgå. Det betyder nästan hela styrelsen. Men enligt Christian Nyreröd berodde det inte på något missnöje.

– Nej, det var naturliga orsaker. Två av ledamöterna fick jobb utomlands, en var höggravid och en drabbades av en svår sjukdom och genomgick många behandlingar. Det höll inte ihop helt enkelt, säger han.

– Valberedningen försökte få mig att vara kvar, men jag vill hellre jobba med att utveckla Enskedemodellen och vår sociala fond. Styrelsearbetet tar mycket tid.

Halv miljon i förlust

När det gäller hålet i ekonomin – 2017 gjorde klubben en förlust på 500 000 kronor – är Christian Nyreröd självkritisk.

– Vi har haft dålig koll, delvis på grund av avhoppen från styrelsen, det har gjort att arbetet har blivit eftersatt. Förhoppningsvis blir det bättre ordning med nya styrelsen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Underskottet beror på flera saker, bland annat minskat statligt stöd, felberäknad materialkostnad och en för stor optimism om hur mycket sponsorintäkter föreningen skulle få in, enligt Christian Nyreröd. Men prognoserna för 2018 är ändå ljusa, säger han.

– Vi har tecknat nya avtal med våra största sponsorer och man kommer kunna välja att skänka sina pantpengar på BEA till Enskede IK. Det startar i mars och det är väldigt positivt för oss.

De har även infört nya rutiner kring ekonomiarbetet.

Fd Svedmyrabo blir ny ordförande

Ny ordförande i Enskede IK är Lars Rådh. Han skriver på klubbens hemsida att han ser fram emot att få vara med i styrelsen och ”skapa goda förutsättningar för idrott och glädje för barn, ungdomar och vuxna”. Han har bott i Svedmyra i 20 år och båda hans barn har spelat i EIK. 

Enskede IK är en av Sveriges största fotbollsföreningar med cirka 2 000 aktiva medlemmar och hade 2017 över 100 lag anmälda till S:t Erikscupen. 2016 valdes de till årets barn- och ungdomsförening i Sverige på grund av sin Enskedemodell.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt upprop: Gör kulturhus av rivningskåken

Nyheter Björkhagenbor går samman för att stoppa rivning Vad är viktigast: bostäder eller kultur? I Björkhagen har planerna på att riva en gammal tegelkåk till förmån för hyresrätter, fått folk att vakna till liv i kvarteret. De vill skapa ett nytt hjärta...torsdag 21/6 13:20

Tack för alla tips, kära Fruängsbor!

Nyheter Öppen redaktion: Lokalpolitik, blommor och kafé på önskelistan Ett kafé där äldre kan träffas, fler evenemangstips och mer lokalpolitik. Det var några av önskemålen när vi mötte läsare i Fruängen i fredags.onsdag 20/6 16:48