Kungens namnsdag. Den 28 januari ska svenska flaggan hissas i Margaretaparken Foto: Mostphotos / Katja Annola

Enskedebor firar ny flaggstång

Håll utkik i Margaretaparken under årets flaggdagar.

  • Publicerad 11:51, 16 jan 2018

Kalle Sundholm tyckte att det behövdes en ny flaggstång i Enskede. Hans förslag till stadsdelsförvaltningen blev godkänt. Nu ska flaggstången monteras i Margaretaparken. Han kommer själv tillsammans med andra frivilliga Enskedebor ansvara för att flaggan hissas.

– Syftet är helt enkelt att det är trevligt med en flagga i vanlig park. Det kommer främst flaggas på allmänna flaggdagar.

På Facebook har Kalle bjudit in till en ceremoni tillägnat första tillfället flaggan ska hissas, den 28 januari, kungens namnsdag. Responsen har varit positiv, över 200 personer har gillat hans inlägg. Klockan 10 är det samling vid stången för de som vill vara med, och man rekommenderas ta med fika.

Hur många kommer att delta under ceremonin?

– Det får vi se, allt mellan 10 och 200 skulle jag tro. Jag ska försöka få dit en trumpetare i alla fall! säger Kalle Sundholm.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Brand i lokal i Rågsved

Nyheter ”Vi håller precis på att rökdyka” Det bolmar svart rök ur en företagslokal i Rågsved. Brandförsvaret är på plats men ännu finns ingen prognos för när branden kan släckas.onsdag 23/5 20:40

De förser hela Stockholm med blommor

Nyheter Följ med in i gigantiska blomsterhandeln i Årsta partihallar I Årsta partihandelsområde gömmer sig en hel värld av växter och blommor. Vi besökte Trädgårdshallen, Stockholms enda samlade marknadsplats för blomsterhandlare. Här hittar man allt från...onsdag 23/5 19:00