Återuppstår. Hammarby TFF 2010, i mitten syns Elliot Käck som idag är etablerad allsvensk spelare i Djurgården. Nu startar talanglaget på nytt i division 5. Foto: Arkivbild: Andreas Enbuske

Enskededalen FC blir Hammarby

Hyllade lokala fotbollslaget Enskededalen FC lägger ner. Hammarby tar över deras plats i seriesystemet.

  • Publicerad 15:00, 28 jan 2019

Enskededalen FC startades 2008 men fick en pånyttfödelse 2016 då ett gäng unga Dalenbor drog igång verksamheten igen. Sedan följde två säsonger med uppflyttningar i seriesystemet. Laget blev hyllat, bland annat i en rap-video, innan man säsongen 2018 trillade ur division 4.

Nu står det klart att klubben försvinner, åtminstone i sin nuvarande form. Enligt uppgifter till StockholmDirekt beror detta på att tiden inte räcker till för de eldsjälar som drivit föreningen och som utöver a-lagets verksamhet arrangerat en fotbollsskola för barn.

Enskededalen FC siktar uppåt

Nu kliver jätten Hammarby IF in och tar över EFC:s plats i division 5. Det är storklubbens pånyttfödda talanglag HTFF som åter startar seniorlag efter ett längre uppehåll. Men något reservlag till Hammarbys A-lag i allsvenskan rör det sig inte om – inte till en början i alla fall.

– Alla spelarna från Enskededalen har möjlighet att vara kvar och vi hoppas att många av dem blir kvar. De har funnits nära oss och tränat på samma planer, så det faller sig naturligt. Vårt mål är att inom tre-fyra år få upp laget i division 2 eller 3 och då kan det bli en del av Hammarbys utbildningsstege, säger Peter Kleve, föreningschef för Hammarbys ungdomsfotboll.

Var det nya laget ska spela är oklart, men en tydlig Söderortskoppling kommer det fortsatt att vara. Alternativen som det ser ut just nu är Hammarbyhöjdens bollplan alternativt Hammarby IP, även kallat Kanalplan.

Nu är utmaningen för HTFF att få ihop ett slagkraftigt lag med relativt kort varsel. I april börjar seriespelet.

– Vi hoppas att många spelare är intresserade av att vara med på den här resan, säger Peter Kleve.
 

Enskededalen tränar 2016. Foto: Sacharias Källdén

Nytt promenadrekord i Stockholm

Nyheter ✓Explosionsartad utveckling av folk som är ute och går ✓ Även stor ökning av cyklister Nya siffror från trafikkontoret visar att antalet personer som är ute och promenerar i Stockholm är högre än någonsin.söndag 21/4 9:00

Liljeholmskajen ska få utomhuspooler

Nyheter Stort allmänt bad för barn och vuxna Tre badbassänger fyllda med sjövatten – både för barn och vuxna – intill kajen. Marievik ska få stort allmänt hamnbad à la Helsingfors.fredag 19/4 10:00