Enskedelaget som inte kan sluta vinna

På tre år har damlaget i Enskede Lawn tennisklubb gått från lägsta till högsta divisionen – utan att förlora en enda match. När de i år spelar i elitserien finns bara ett alternativ: vinst även där.

  • Publicerad 16:16, 2 jan 2018

Tennisbollarna viner genom luften i Enskede rackethall. Här tillbringar spelarna i Enskede Lawn tennisklubbs damlag extremt mycket tid, men idag är de mest här och kör på kul. Lagsäsongen är precis färdigspelad – och det är ingen överdrift att säga att de gjort succé.

På tre år har de fyra spelarna gått från den lägsta divisionen, trean, till högsta. Nästa år spelar de i elitserien. Receptet bakom framgångarna är främst hårt slit.

– Vi vill verkligen komma vidare och har inte lattjat bort våra chanser, säger Sara Dahlström, 16 år och yngsta spelaren i laget, som också representerat Sverige i EM.

– Vi har ett stabilt lag. Många av de andra lagen har en eller två bra spelare, säger Paulina Milosavljevic, 26 år och även hon före detta landslagsspelare och numera tränare på heltid i Enskede.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Att det gått så bra för laget beror också på klubbens filosofi att alla tränar tillsammans, tror huvudtränaren i ELTK Jasmin Galijasevic.

– Vi satsar på den sociala biten. Här tränar alla ihop, killar och tjejer och alla åldrar kör tillsammans. Vi satsar på att man ska vilja umgås med varandra utanför träningarna också, säger han.

– Den främsta anledningen till att det är så kul att komma hit är människorna, instämmer lagmedlemmen Nathalie Ulander.

Varje match i lagspelet i tennis består av tre singelmatcher och en dubbel. Spelarnas individuella ranking avgör vilka som spelar singelmatcherna men de avgör själva vilka som kör dubbel.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Även om det gått spikrakt uppåt sedan starten för laget väntar nu nya utmaningar när de går upp i elitserien. Där består en match av fyra singlar och två dubblar – vilket gör att de måste värva fler spelare till laget. Dessutom kommer de förmodligen att bli av med två av sina nuvarande succéspelare, Nathalie Ulander och Amanda Dahlström. De är så gott som klara för collegetennis i USA.

Men trots det finns det bara ett alternativ för nästa säsong.

– Vi siktar på att vinna – såklart, säger Paulina Milosavljevic.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Nu försvinner rätt till heltid i förskolan i Stockholm

Nyheter ✓Grönblå avskaffar kritiserad reform ✓5 000 barn omfattas ✓Så ser det ut i länet De senaste två åren har barn till föräldralediga haft rätt att gå heltid på förskolan. Tusentals familjer i Stockholm berörs när reglerna ändras från och med 1 februari.torsdag 17/1 19:30

Hägersten kan bli av med parkeringsavgifter

Nyheter M-överklagan kan vinna gehör P-avgifterna i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsområde kan tas bort. Det står klart efter att Transportstyrelsen väljer att pröva lokalpolitikern Lars Svärds (M) överklagan.torsdag 17/1 16:37