Eric Lithner har aldrig varit orolig när han varit ute och traskat med hunden Jeppe. Foto: Jannie Flodman

Erics uppmaning efter ungdomsrånen i Enskede

Eric Lithner har fått nog av alla ungdomsrån i Svedmyra. Nu tar han och hunden Jeppe alltid ett extra varv under sina kvällspromenader.

  • Publicerad 20:54, 18 dec 2018

Efter den senaste tidens många ungdomsrån i och runt Svedmyra skrev Eric Lithner i veckan ett inlägg i Facebookgruppen Enskedebor. Där berättade han att han och hans hund Jeppe tagit några extra varv runt Svedmyra under kvällspromenaden för att kontrollera att allt var lugnt i området.

"Uppmanar fler att gå ut och ha lite uppsikt, grannsamverkan är bästa verkan!", avslutade han inlägget som har över 800 likes i skrivande stund.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Vi mötte upp Eric Lithner i Svedmyra för att höra mer om hans initiativ.

– Som hundägare har man alltid lite extra koll och jag och Jeppe måste ju ändå ut och promenera på kvällen, säger Eric Lithner samtidigt som Jeppe hoppar och trasslar in sig i kopplet.

Polisen bekräftar rånvåg mot unga i Enskede

Eric Lithner har själv aldrig sett något misstänksamt under sina promenader. Men han är övertygad om att extra ögon, öron och mer vuxennärvaro på gator och torg gör det svårare för ungdomarna att begå de här brotten.

– Nu uppmanar jag även andra att göra samma sak. Det behöver ju inte bara vara hundägare utan vem som helst. Polisen är i behov av allmänhetens hjälp så varför inte gå ut en kvart, få lite frisk luft och kolla in omgivningen, säger Eric och poängterar att man kan ta sällskap av en kompis eller granne om man inte vill gå själv.

Så rena eller smutsiga är Stockholms bad

Nyheter LISTA: Baden där du kan kasta dig i – men här ska du inte hoppa i plurret Staden genomför ständigt vattenprover på Stockholms allmänna badplatser för att säkerställa att vattnet inte utgör någon hälsorisk. Här är resultatet av ditt bads senaste mätning.tisdag 25/6 19:00

Trasig pump bakom badavrådan i Långsjön

Nyheter Gäller tills vidare Avrådan för bad i Långsjön pågår fortfarande medan man undersöker om en havererad pumpstation har läckt utsläpp eller inte.tisdag 25/6 13:20