Eric Lithner har aldrig varit orolig när han varit ute och traskat med hunden Jeppe. Foto: Jannie Flodman

Erics uppmaning efter ungdomsrånen i Enskede

Eric Lithner har fått nog av alla ungdomsrån i Svedmyra. Nu tar han och hunden Jeppe alltid ett extra varv under sina kvällspromenader.

  • Publicerad 20:54, 18 dec 2018

Efter den senaste tidens många ungdomsrån i och runt Svedmyra skrev Eric Lithner i veckan ett inlägg i Facebookgruppen Enskedebor. Där berättade han att han och hans hund Jeppe tagit några extra varv runt Svedmyra under kvällspromenaden för att kontrollera att allt var lugnt i området.

"Uppmanar fler att gå ut och ha lite uppsikt, grannsamverkan är bästa verkan!", avslutade han inlägget som har över 800 likes i skrivande stund.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Vi mötte upp Eric Lithner i Svedmyra för att höra mer om hans initiativ.

– Som hundägare har man alltid lite extra koll och jag och Jeppe måste ju ändå ut och promenera på kvällen, säger Eric Lithner samtidigt som Jeppe hoppar och trasslar in sig i kopplet.

Polisen bekräftar rånvåg mot unga i Enskede

Eric Lithner har själv aldrig sett något misstänksamt under sina promenader. Men han är övertygad om att extra ögon, öron och mer vuxennärvaro på gator och torg gör det svårare för ungdomarna att begå de här brotten.

– Nu uppmanar jag även andra att göra samma sak. Det behöver ju inte bara vara hundägare utan vem som helst. Polisen är i behov av allmänhetens hjälp så varför inte gå ut en kvart, få lite frisk luft och kolla in omgivningen, säger Eric och poängterar att man kan ta sällskap av en kompis eller granne om man inte vill gå själv.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Nu våras det för loppisarna i Söderort

Nyheter STOR LISTA: Loppmarknaderna du inte vill missa Det våras för loppisarna – framförallt i Söderort. Här är ett gäng fyndtillfällen du inte vill missa.lördag 23/3 9:00

Här står lastbilarna på tomgång vid skolan

Nyheter SE FILMEN: Enminutsregeln bryts gång på gång Dag efter dag, minut efter minut, står tunga lastbilar på rad utanför Västertorpsskolan med motorerna igång. Nu har en förälder fått nog av tomgångskörningen: “Bedrövligt”.fredag 22/3 16:18