Erik Slottner, gruppledare för Kristdemokraterna i Stockholms stadshus tycker det är fel av Stockholms stad att medverka i Earth hour. Foto: Karin Nilsson

Erik Slottner (KD) vill slopa Earth Hour

En timma i slutet av mars kommer Stockholm släckas ner på grund av Earth Hour. Helt fel, enligt Erik Slottner (KD).

  • Publicerad 10:58, 9 feb 2018

I onsdags fattade Stockholm stad beslutet om att Stockholm kommer att delta klimatmanifestationen Earth Hour som kommer att äga rum den 24 mars. Detta har fått Erik Slottner, gruppledare för Kristdemokraterna i Stockholms stadshus, att agera med emfas.

– Jag tror inte att manifestationen bidrar ett dugg till att stärka Stockholmarna miljömedvetenhet. Det är meningslös symbolpolitik, säger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Beslutet innebär att Stadshuset, Kulturhuset, Tekniska nämndhuset samt af Chapman släcks ner under en timma. Erik Slottner menar att elförsörjningen är så gott som klimatneutral i Sverige och att tiden borde läggas på de verkliga problemen.

– Jag tycker inte vi behöver sitta i kommunstyrelsen och ta beslut om detta. Att vi släcker ner fyra hus förenklar de stor utmaningar vi står för, säger han.

Han menar att klimatförändringarna måste hejdas och att Stockholm ska vara pådrivande för att minska stadens klimatpåverkan. Men tror inte att Earth Hour är vägen att gå.

– Vi gör massa för att minska klimatpåverkan i staden. Det känns som ett gammaldags tänkt helt enkelt, säger han.

Lys upp- släck inte ner

Istället tycker Erik Slottner att staden behövs lysas upp och säger att partiet satsar på det i sin budget.

Klimatkampanjen Earth Hour totalsågas från politikerhåll

– Vi vill lysa upp offentliga byggnader i staden, så som man gör i andra länder, för att synliggöra symbolbyggnader. Vi vill även att staden ska bli ljusare för att öka tryggheten i stadsrummet, säger han.

Men vad tror du era väljare tycker om detta?

– Det är svårt att veta såklart. Men någon måste säga nej till detta. Jag tror att KD väljare gillar att man säger nej till symbolpolitik och jag tror många tycker det är tramsigt, säger han.

Miljöborgarrådets Katarina Luhrs (MP) hållning är en rakt motsatt.

Hon tycker att Earth Hour är en viktig signal som kan påminna fler människor om de klimatutmaningar världen står inför och som även uppmuntrar fler att tänka mer klimatsmart i vardagen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.