Öppna. Espresso House är på plats i Bålsta Centrum. Foto: Cecilia Bremark

Espresso House ökar konkurrensen i Bålsta Centrum

Den 21 december slogs dörrarna till Espresso House i Bålsta centrum upp – och öppningen gick bättre än förväntat. – Det kom mycket fler gäster än vad vi trodde att det skulle göra, så det är vi jätteglada över, säger caféets platschef Emilia Lauren. Och tempot efter öppningen har fortsatt vara högt.

  • Publicerad 13:15, 2 jan 2018

För drygt två veckor sedan öppnade kedjan Espresso House ett café i Bålsta centrum. Emilia Lauren är platschef på caféet och har jobbat inom kedjan i två och ett halvt år. När det stod klart att Espresso House skulle öppna i Bålsta blev hon tillfrågad att ta tjänsten.

– Det var självklart för mig att tacka ja. Det är superkul att få vara med ända från början, säger hon och ler.

På caféet i Bålsta centrum är de nio anställda, varav fem av dem är skolungdomar som jobbar på kvällar, helger och lov. Emilia Lauren beskriver Espresso House som ett ungdomsföretag, där många landar sitt första jobb.

Företaget är en slags inkörsport för ungdomar. Man kan börja jobba här redan som 17-åring.

Emilia berättar att caféet har fått bra respons av flera gäster som tycker att kaffet är gott. Men alla är nog inte lika glada över att den stora kedjan har öppnat ett café i Bålsta centrum. Café Valhall ligger nämligen bara några meter bort.

– Espresso House har ju bara funnits här i ungefär två veckor, så vi har inte märkt så stor skillnad än. Vi har fortfarande många kunder, säger Nathalie Goro, cafébiträde på Café Valhall.

Men caféet har varit tvungna att genomföra några förändringar, som ett resultat av Espresso Houses öppning.
– Vi har sänkt våra priser på några bakelser och vi ska utöka vår meny. Vi ska till exempel lägga till fler veganska och vegetariska rätter.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet