PREMIÄR. Mariebergs SK och Essinge IK i hett derby i division 5. Foto: Mats Andersson/Johan Elton

Essinge IK inleder 100-årsfirande med derby

På lördag hettar det till ordentligt på Essinge IP när hemmalaget Essinge IK tar emot Mariebergs SK i ett klassiskt Kungsholmsderby i fotboll.

  • Publicerad 10:52, 12 apr 2019

Det väntas seriepremiär i division fem mellersta herrar för både Essinge IK och Mariebergs SK när de två Kungsholmslagen drabbar samman på Essinge IP på lördag.

– Marieberg och Essinge är ju gamla antagonister på alla håll. Det är verkligen ett äkta derby, säger Johan Elton, ansvarig för seniorlagen i Essinge IK.

Laddat upp snarlikt

Båda lagen har i stort sett laddat upp inför matchen och säsongen på lika sätt. De har båda nya tränare och man har haft svårigheter att hitta planer att träna på.

– Vi har letat med ljus och lykta efter tider att träna på, och det är nu först mot slutet som det har lossnat lite, så vi har inte hunnit med så många träningsmatcher. Vi hade en träningshelg med tre pass och ett get-together med grillning på kvällen för gemenskapens skull, säger Johan Elton.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Mariebergs SK har tränat en gång i veckan på Stadshagens IP sedan januari, men känner också av bristen på träningstider.

– Fördelningen av träningstider är katastrofal. Men vi har lyckats dela på tider tillsammans med Essinge IK. Vi har också hyrt lokal av Friskis och Svettis för fysträning, och vi har spelat en hel del träningsmatcher när vädret har tillåtit, säger Per Bäck, lagledare för Mariebergs SK seniorer.

Tror på vinst

Både Mariebergs SK och Essinge IK tror att deras lag kommer att vinna. Hur resultatet står sig vet vi först på lördag. Avspark sker på Essinge IP klockan 16.00.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Här är de högst spelande Kungsholmsklubbarna

Division 2 herrar: Karlbergs BK som vann sin premiärmatch Hudriksvall FF med 2-0. FC Stockholm förlorade sin mot AFK Linköping med 1-2.

Division 3 damer: Karlbergs BK, Essinge IK, Lindhagen FF, Marieberg SK. Endast Karlberg och Marieberg har spelat sina första matcher, de möttes i en match som slutade oavgjort, 1-1.