En ny restaurang slår upp dörrarna den 15 januari. Foto: Efva Danielsson

Etablerad krögare öppnar ny restaurang i centrala Täby

Lokalen som Caliburger hållit till i sedan 2015 har delats i två. I den andra delen ska en libanesisk restaurang öppna.

  • Publicerad 17:53, 10 jan 2018

Det är Charlie Younan som driver hamburgerstället Caliburger som öppnar den libanesiska restaurangen vid Täby torg tillsammans med kollegan Michael Mallo.

Caliburgers lokal har nu delats av, för att även inrymma "Liban Bistro".

– Det är två lokaler egentligen som vi hade slagit ihop. Vi kände att vi hade alldeles för stort, vi fyller den på helger men varför inte integrera ett annat koncept också, säger Charlie Younan.

Nu får de två matställena egna ingångar, men det kommer vara öppet mellan restaurangerna.

– Kommer det en familj som vill äta libanesiskt och barnen kanske vill äta hamburgare är det klart att de får sitta ihop.

"Hämtat en stjärnkock"

Liban Bistro kommer att servera Meze, libanesiska smårätter.

– Libanesisk mat är väldigt hälsosam mat, mycket bönor, grönt och kryddor. Jag kände att det här saknas i Täby, Danderyd, Sollentuna, ja hela norrort.

– Vi har hämtat en stjärnkock från Beirut. som är väldigt känd, som vi har sökt arbetstillstånd för. Han har jobbat över hela världen.

Att många nya matställen öppnat kring Täby centrum på sistone ser Charlie Younan inte som något problem.

– Ju mer det finns desto mer folk drar vi till Täby. Det är aldrig fel att ha konkurrenter, men alla är nischade på sitt koncept, det är inte mycket som krockar. Variationen är viktig för alla.

Hur ser det ut med serveringstillstånd?  

– Vi kommer att söka det. Sedan är det mellan en till två månaders behandlingstid, säger Charlie Younan.

På måndag är det smygpremiär för restaurangen. Sedan slår de upp dörrarna helt fredagen den 19 januari.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Stort pådrag i Enebyberg – helikopter och fyra polisbilar

Nyheter Fick larm 23.50 En helikopter och fyra polisbilar åkte under natten på ett inbrottslarm i Enebyberg. Trots stort pådrag lyckades man inte få tag i gärningspersonen.fredag 6/7 10:52

Vi är stockholm