Etablerad krögare till Vallentuna – satsar på husman

På måndag öppnar restaurangen på Sports Club i ny regi. Det blir svensk mat lagad från grunden, sallader och pasta, utlovar krögaren Lena Möller Claeson.

  • Publicerad 13:57, 5 jan 2018

Det är full rulle inne i Sports Café på Sports Club, Tellusvägen 21. Lena Möller Claeson lägger sista handen vid inredningen och packar upp bestick och tallrikar, för allt måste vara klart på måndag när restaurangen öppnas i hennes regi.

– Det känns jättekul och spännande, även om vi har två restauranger tidigare, så vi har lite koll på läget. Det här blir lite mindre än det vi håller på med, på Väsby golf har vi runt 300 luncher varje dag, säger Lena.

Hon och maken Ulf driver alltså restaurangen vid Väsby golf, plus restaurangen vid Sollentuna golf. Nu tar de med sitt koncept till Vallentuna, där paret också bor.

– Jag tror att vi har en nisch, den maten vi lagar tror jag inte finns på någon annan restaurang i Vallentuna.

Två dagens

På menyn finns två dagens, en fisk och en kött.

– Det blir klassisk svensk lunchmat. Allt från wallenbergare till pocherad torsk med hummersås, förklarar Lena.

Vallentunabon Lena Möller Claeson blir nu krögare i Vallentuna. Själv tränar hon på Sports Club fem till sex dagar i veckan. Foto: Hege Hellström

Att man kan erbjuda dagens rätt beror mycket på samordningen med parets två andra restauranger.

– Våra kockar kan laga såserna som vi tar med. De har inte kunnat laga från grunden i den här lokalen tidigare, för lokalen har inte den dimensionen.

På menyn finns också pasta, sallad och vegetariskt, liksom hembakt fikabröd. Plus frukost, där man kan komponera ihop sin egen meny.

Hur blir det med hälsotänket?

– Vi vill ha ekologiskt och laktosfritt i största möjliga mån. Det handlar mer om att äta saker man mår bra av. Allt är innehållsdeklarerat, absolut, men tränar man kan man äta vad som helst, det vet de som tränar.

Och vad är roligast med att driva restaurang?

– Möten med människor, det är väldigt socialt att driva restaurang. Det är aldrig tråkigt, det händer saker hela tiden. Och jag brinner för mat och vin, jag är även sommelier i grunden.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Stort pådrag i Enebyberg – helikopter och fyra polisbilar

Nyheter Fick larm 23.50 En helikopter och fyra polisbilar åkte under natten på ett inbrottslarm i Enebyberg. Trots stort pådrag lyckades man inte få tag i gärningspersonen.fredag 6/7 10:52