Ett nytt kvarter kan växa fram i Svartviks strand

Riksbyggens planförslag är att bygga 190 bostäder vid Svartviks strand. Bostäderna ska ge invånarna bättre tillgång till Mälaren, och de kommer att ligga nära Kungsängens station.

  • Publicerad 15:00, 5 okt 2017

– Byggandet av bostäder vid Svartviks strand kommer att ge oss kommuninvånare bättre tillgång till Mälaren genom det allmänna torg, parken och strandpromenaden som planförslaget innehåller, säger Camilla Janson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Riksbyggens plan är att bygga 160 bostadsrätter, medan Inmec kommer att uppföra cirka 30 hyresrätter för egen förvaltning.

Demokratisk process

– Exakt när bygget kan sätta i gång är svårt att säga eftersom det är en fortsatt demokratisk process, säger Camilla Janson.

Kommunstyrelsen ska nu granska ärendet, och yttranden från sakägare (staketgrannar), myndigheter och eventuellt andra remissinstanser ska inhämtas.

Färdigt år 2020

Om detaljprocessen fortgår och vinner laga kraft under första delen av 2018 kan bygglovshandlingar och försäljning samt uthyrning arbetas fram under andra halvan av 2018. Då kan en byggstart vara aktuell runt årsskiftet 2018/2019 och första inflytten kan ske 18 månader senare.

– Fullt färdigt blir det i slutet av 2020, säger Camilla Janson.

Vattennära livsmiljö

– Riksbyggens utvecklade planförslag har anpassats än mer till omgivande bebyggelse och vårt team har fått arbeta igenom gestaltningsfrågorna ordentligt. Jag känner att förslaget vi nu presenterar för granskning kommer skapa riktigt bra förutsättningar för en framtida stations- och vattennära livsmiljö för både våra kommande kunder och för kommuninvånarna, säger Roger Yrjas, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad, i ett pressmeddelande.

Det nya kvarteret kommer att innebära en ny allmän platsmark med allmänt torg, utsiktsplats, trappa ned genom parkmarken till en ny allmän strandpromenad och platsbildningar vid Svartvikens strand.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet