Spadtag. Hans Ahlgren (L), Birgitta Kaasik (M) och Erik Andersson (M) tog under tisdagen ett spadtag värt en halv miljard kronor. Foto: Privat

Ett spadtag för en halv miljard

Nu har man tagit det första spadtaget för badhuset i Täby som har planerats i tio år och har en budget på 490 miljoner kronor.

  • Publicerad 16:33, 19 maj 2020

Under tisdagen intog lokalpolitikerna planen vid Bergstorpsrondellen i Täby park, utrustade med skydd och spadar, för att ta det första spadtaget för badhuset.

Så sent som i mars tog kommunen beslut om leverantör till bygget, som blev Cobab Sverige AB, och nu börjar alltså de tio år gamla planerna bli verklighet.

En milstolpe, menar Birgitta Kaasik (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

– Äntligen är vi på banan och har börjat, säger hon till TäbyDirekt.

Det nya badhuset väntas bli 10 500 kvadratmeter, med tio simbanor i en 50 meter lång bassäng och två multibassänger med höj- och sänkbar botten.

Projektet har en budget på 490 miljoner kronor.

Det gamla Tibblebadet, som först byggdes 1974, kommer att ha öppet fram till det nya badhuset står klart – senhösten 2022.

– Tibblebadet är uttjänt och nästan 50 år. Nu får vi ett nytt som kan möta alla åldrar och målgrupper på ett bra sätt, kanske 50 till 100 år framöver, säger Birgitta Kaasik

Inga rutschkanor

Under lång tid fanns det planer på utomhusrutschkanor för äventyrsdelen till badhuset. Den planen skrotades dock för att hålla nere kostnaden.

Ett beslut som möttes med kritik från oppositionen.

– Det blir inga utomhusrutschkanor. Det var helt enkelt för dyrt och inte ekonomiskt försvarbart, säger Birgitta Kaasik.

Hon tillägger:

– Det här ska främst vara ett familjebad, där man kan lära sig simma, träna och tävla. Det känns bra att Täby sim är nöjda och kunnat vara med under hela processen.

Klart: Inga rutschkanor på nya badhuset i Täby

Stockholm Direkt