HÄR BYGGS BOSTÄDERNA. Rivningen av Söderstadion april 2015. Foto: Oliver Åbonde

Ett steg närmare bostäder på Söderstadion

Efter många turer har det första klivet tagits för att utveckla Söderstadion- och Hovet-tomten. Fem byggbolag har utsetts till att lägga fram förslag på hur Hammarby IF:s gamla hemmaplan ska se ut i framtiden.

  • Publicerad 17:40, 18 apr 2017

Tanken från början var att Tekniska nämndhuset skulle lämna sina lokaler på Kungsholmen och flytta till området. Fem arkitektkontor tävlade om att rita det nya nämndhuset och i juni 2014 utsågs en vinnare. Så långt allt väl. Det segrande förslaget slängdes dock i papperskorgen då det ansågs både för dyrt och komplicerat.

Hovet ska rivas och ersättas av nya bostadskvarter

Istället utlystes en markanvisningstävling där steg ett, som är en anbudstävling på pris, nu har avgjorts. De vinnande bolagen eller konsortierna ska i del två ta fram en konceptidé för hur Söderstadion- och Hovet-tomten ska utvecklas. Exakt hur förslagen kommer att se ut vet vi först i september, men Patrik Dahlin, projektledare, Stockholms Stad konstaterar att det kommer ges utrymme för en hel del bostäder.    

– Det handlar om någonstans mellan 700 och 1 000 lägenheter och uppemot 30 000 kvadratmeter kontor.

Farväl, Söderstadion

Bolagen som gått vidare

Atrium Ljungberg, Wallenstam AB och Åke Sundvall Projekt AB

Veidekke Bostads AB, Niam, Stos Fastigheter AB och Rikshem

Index Residence AB och CA Fastigheter AB

JM och Castellum Stockholm AB

Klövern, NCC

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här lappas flest bilar i Söderort

Nyheter Se listan: Så många p-böter har delats ut – gata för gata Nio av de tio gator i Söderort där det delats ut flest p-böter hittills i år ligger i Hägersten-Liljeholmen. Vi har samlat hela topp 100-listan.tisdag 19/6 19:00

Efter ungdomsstöket: Nu vill de ha SL:s hjälp

Nyheter Åtgärderna som ska skapa lugn i Björkhagen "Ett ungdomsgäng som härjar". Så beskriver politikerna de senaste månaderna i Björkhagen. Nu vänder sig det lokala styret till SL för att få hjälp med att skapa trygghet i det lilla...tisdag 19/6 16:30