Konstigt. Eva Cristiansson är keramiker och har tagit initiativ till en konstrunda i Spånga. Foto: Mikael Andersson

Ett steg närmare egen konstrunda i Spånga

Snart kan Spångas egen konstrunda bli verklighet. På det första mötet samlades över tio konstnärer och började planera. "Alla är jättepeppade, det är bara formen som vi inte bestämt oss för", säger keramikern Eva Cristiansson.

  • Publicerad 12:07, 11 feb 2020

Vi har tidigare skrivit om keramikern Eva Cristianson som vill starta en konstrunda i Spånga med lokala konstnärer. I en tidigare intervju med SpångaDirekt berättade hon att hon kände att det saknades en knytpunkt för lokala konstnärer.

– Jag vill att lokala konstnärer ska kunna ta del av varandras skapelser, knyta kontakter och få inspiration. Kanske genom en konstrunda då konstnärer öppnar upp sina hem eller ateljéer, och så får intresserade gå från dörr till dörr och titta. Jag visste bara inte hur jag skulle nå ut till folk.

Stort intresse

Men genom hennes Facebookgrupp ”Vi konstnärer i Spånga” har nu planeringen för en konstrunda börjat och under föregående helg ägde det första mötet rum i hennes hem i Bromsten.

– Det gick jättebra, det var 12 eller 13 som kom. Alla presenterade sig med vad de gjorde och var de bor i Spånga. Och vi diskuterade vad vi vill ha för upplägg, om vi ska starta en förening eller om det blir ideellt, säger Eva Cristiansson.

Att man vill anordna en konstrunda var alla rörande överens om, nu är det bara hur och när som ska falla på plats.

– Alla är jättepeppade, det är bara formen som vi inte bestämt oss för.

Nästa planeringsmöte hålls på internationella kvinnodagen den 8 mars, klockan 14 på Glasgiganten i Spånga. Det mötet är öppet och alla är således välkomna.

Hon tillverkar skyddsvisir till vårdpersonal

Nyheter Använder 3D-printer hemifrån Med hjälp av en 3D-printer tillverkar Brommabon Linda Spolén delar till skyddsvisir. De ska sedan användas av personal på äldreboenden för att minska smittspridning av coronaviruset.tisdag 7/4 16:27

Efter nya siffrorna: Nu erbjuder Rinkeby-Kista korttidsboenden

Nyheter Ska isolera personer i riskgrupper I dag kom statistik från Smittskydd Stockholm över antalet bekräftade coronafall fördelat på kommun och stadsdel. Svårast drabbat är Rinkeby-Kista, och nu börjar stadsdelen erbjuda korttidsboenden...tisdag 7/4 14:59