Tomten vid Folkets hus i Hässelby villastad kan snart få sina radhus. Foto: Mikael Andersson

Ett steg närmare försenade radhus i Riddersvik

Efter år av väntan ser det ut som att radhusen på tomten vid Folkets hus i Riddersvik kommer att byggas. Nu står en ny byggherre redo att sätta igång arbetet – så fort bygglovet godkänns av kommunen.

  • Publicerad 16:33, 14 maj 2019

StockholmDirekt har tidigare skrivit om att föreningen Folkets hus sålt delar av sin tomt för att ha råd med en renovering av det över hundra år gamla huset i Hässelby villastad. För tre år sedan hölls ett samråd där byggföretaget Småa presenterade nya radhus som skulle byggas på tomten, men än har inget byggts. Men nu ser det ut som att bygget ändå blir av – i annan regi.

Radhus på Folkets hus tomt – nu är det dags att tycka till

Förra året köptes marken upp av hustillverkaren Borohus som nu väntar på att få sin bygglovsansökan godkänd från kommunen.

– Vi har lämnat in en bygglovsansökan för att bygga nio radhus, så fort vi fått startbesked kan vi börja planera mer noggrant när och hur bygget ska gå till, säger Jonas Serrestam, projektutvecklare på Borohus.

Omarbetade ritningar

Enligt 2016 års plan skulle nio radhus byggas med en boyta på strax över 100 kvadratmeter, placerade på var sin sida om entrévägen till Folkets hus. Placeringarna valdes så att Folkets hus huset fortfarande kunde ses från Riddersviksvägen.

Enligt Jonas Serrestam kommer de nya radhusen se ut ungefär som de som presenterats tidigare år.

– Radhusen kommer inte vara riktigt likadana, utan de är omarbetade utifrån vårt koncept. Men det skiljer inte jättemycket, säger han.

Inflyttning nästa år

Om projektet får godkänt bygglov, och allt går enligt plan kan inflyttning ske redan nästa år.

– Vår förhoppning är att markarbeten kan börja under hösten, och att husen levereras efter årsskiftet. I så fall kan inflyttning ske efter sommaren nästa år. Men det hänger lite på bygglovet, säger Jonas Serrestam.

Stockholm Direkt