Visionsbild föreställande den nya förskolan på Kaprifolvägen. Foto: Niras

Ett steg närmare ny förskola i Hässelby villastad

Planerna på en ny förskola i Hässelby villastad går nu in i nästa skede. Fastighetsbolaget SISAB har nämligen tecknat avtal med byggentreprenören BTH Bygg.

  • Publicerad 15:46, 15 mar 2019

För snart fyra år sedan utbröt en brand på Kaprifolvägen i Hässelby villastad. Förskolan Bikupan brann ner till grunden och tomten har sedan dess stått tom i väntan på att en ny förskola ska resa sig ur askan.

Nu har det kommunala fastighetsbolaget SISAB kommit ett steg längre i byggplanerna. De har tecknat avtal med byggentreprenören BTH Bygg som fått i uppgift att snickra ihop en ny fastighet. Med den nya förskolan hoppas man kunna skapa "bättre förutsättningar att möta behovet av pedagogiska och miljöanpassade förskoleplatser i området" enligt BTH Bygg.

– Det känns jättekul! Tomten har platta ytor för barn med tillgänglighetskrav, samtidigt som det finns träd och naturmark där de äldre barnen kan ha motoriska lekar. Det är det bästa av två världar, säger Björn Sundström, projektledare på SISAB.

Den nya förskolan har fått namnet Blågull och ska ha 144 platser fördelade på åtta avdelningar, alltså i snitt 18 barn per avdelning. Det blir också 3 000 kvadratmeter utomhusyta med lekutrustning och lekytor, och även inne i byggnaden rör det sig om stora volymer.

– De som kommer dit kanske undrar "var är barnen?" och får svaret att det är fullt fast det inte uppfattas som det, säger Björn Sundström.

Byggstarten är planerad till april och hösten 2020 är det tänkt att småknoddar och pedagoger ska flytta in i de då förhoppningsvis färdiga lokalerna.

Stockholms skyddsrum i akut dåligt skick

Nyheter Kan inte användas vid krig – men några pengar för upprustning finns inte Stockholms skyddsrum är i så dåligt skick att de inte kan användas vid händelse av krig eller en nödsituation – men några pengar finns inte avsatta för upprustning.torsdag 23/5 9:48

Misstänkt våldtäkt utomhus i Gamla stan

Nyheter Kan finnas övervakningsbilder på gärningsmannen Under natten till torsdag uppger en kvinna att hon har blivit våldtagen utomhus i Gamla stan i Stockholm.torsdag 23/5 8:36