Planen. Ungefär så här ska nya idrotts-studentbostäder-förskola-huset set ut. Foto: Stockholms stad

Ett steg närmare ny idrottshall i Slaktis

Nästa vecka väntas politikerna säga ja till den nya idrottshall som planeras i Slakthusområdet.

  • Publicerad 07:04, 16 nov 2017

Nästa vecka, 21 november, kommer idrottsnämnden fatta beslut om nya idrottshallen som ska byggas i Slakthusområdet. Hallen ska kunna nyttjas av både idrottsföreningar och skolor och den byggs i samma huskomplex som cirka 170 student- och forskarbostäder och en förskola med fem avdelningar.

Planarbetet kommer att påbörjas vid årsskiftet och byggstart är tänkt till hösten 2021. Hela Slakthusområdet ska få 4 000 nya bostäder, en ny skola och lokaler för arbetsplatser, restauranger och handel. Klart tidigast år 2030.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Bränderna i Nackareservatet helt släckta

Nyheter Började brinna igen i går Den senaste veckan har det brunnit flera gånger i samma område i Nackareservatets södra delar. Så sent som i går kallades räddningstjänsten till platsen. Under måndagsmorgonen bedömdes dock även...måndag 23/7 10:44

Här kan Stockholm få nya badplatser

Nyheter Fyra nya kommunala bad är på gång För ett år sedan efterlyste staden förslag på nya badplatser i Stockholm via StockholmDirekt. Nu utreds fyra platser.måndag 23/7 7:30