Överfullt. Enskede skola ska byggas ut. Foto: arkivbild Agnes Stuber

Ett steg närmare ombyggnad av Enskede skola

Om- och tillbyggnaden av Enskede skola väntas ta ytterligare ett steg mot byggstart idag. Planen är att ge skolan modernare lokaler och plats för över 100 elever till.

  • Publicerad 15:33, 6 feb 2018

Vi har tidigare skrivit om planerna på att utöka elevantalet från dagens 912 elever till 1 038 elevplatser på Enskede skola – bland annat genom att en helt ny byggnad byggs.

I dag väntas Sisab, som äger och förvaltar de flesta av Stockholms skolor, klubba igenom ett inriktningsbeslut för om- och tillbyggnad av skolan.

Enskede skola stod klar 1923, men på grund av ökat elevantal uppfördes på 90-talet två nya byggnader som tillsammans med en nyare paviljongbyggnad nu ska rivas.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Tanken är att en helt ny byggnad ska uppföras där det finns en bollplan idag, och att en ny bollplan ska anläggas där en av de gamla byggnaderna stod, mitt på skolgården.

Den nya byggnaden ska ha plats för en ny matsal, gymnastiksalar och klassrum. Övrig verksamhet ska bli mer koncentrerad till den gamla byggnaden som ska renoveras och tillgänglighetsanpassas.

I augusti nästa år väntas bygget dra igång om allt klaffar som Sisab hoppas, och det beräknas pågå i två år. Kostnaden för om- och tillbyggnaden beräknas till 218 miljoner kronor. När nya Enskede skola är klar ska den rymma tre paralleller för F-6 och fem paralleller för 7-9.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Idag väntas Sisab även ta ett beslut om att utreda förutsättningarna för en ny grundskola med plats för 900 elever i Slakthusområdet.

Stockholms stad planerar att bygga 4 000 nya bostäder och 10 000 arbetsplatser, verksamheter och handel i området och då behövs det också en ny skola. Den nya skolan beräknas kunna färdigställas tidigast 2025.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Brand i lokal i Rågsved

Nyheter ”Vi håller precis på att rökdyka” Det bolmar svart rök ur en företagslokal i Rågsved. Brandförsvaret är på plats men ännu finns ingen prognos för när branden kan släckas.onsdag 23/5 20:40

De förser hela Stockholm med blommor

Nyheter Följ med in i gigantiska blomsterhandeln i Årsta partihallar I Årsta partihandelsområde gömmer sig en hel värld av växter och blommor. Vi besökte Trädgårdshallen, Stockholms enda samlade marknadsplats för blomsterhandlare. Här hittar man allt från...onsdag 23/5 19:00