Hässelbygårdsskolan väntas flytta in i den nya evakueringsskolan i Råcksta vårterminen 2026. Foto: Mikael Andersson/Stockholms stad

Ett steg närmare tillfällig skola i Råcksta

StockholmDirekt har tidigare skrivit om planerna att bygga en evakueringsskola för fem skolor i Västerort. I går klubbades första steget för förslaget igenom i utbildningsnämnden.

  • Publicerad 10:17, 24 maj 2019

Igår, torsdag, godkände utbildningsnämnden förslaget på inriktningsbeslut från utbildningsförvaltningen om att bygga en evakueringsskola vid Råckstarondellen, som ska användas när fem skolor i Västerort renoveras. Det innebär att frågan ska jobbas vidare med och därefter ska utbildningsförvaltningen att ta fram underlag till ett genomförandebeslut som politikerna i utbildningsnämnden då ska fatta beslut om.

Enligt förslaget är den uppskattade projektkostnaden cirka 200 miljoner kronor, en summa som behöver godkännas tillsammans med inriktningsbeslutet hos kommunstyrelsens ekonomiutskott.

https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/forslaget-hit-kan-vasterorts-skolelever-evakueras/repset!DZmQCPZ2P7dXMRDJgyEetA/

Motiveringen till att klubba inriktningsbeslutet var att det är det mest kostnadseffektiva förslaget. Alternativet hade annars varit att varje enskild skola upprättar egna evakueringslokaler, vilket utbildningsförvaltningen menar hade kostat mer samt tagit längre tid.

De fem skolor som är i behov av renovering är: Abrahamsbergsskolan, Blackebergsskolan, Grimstaskolan, Hässelbygårdsskolan och Vällingbyskolan.

Den tillfälliga skolan i Råckstarondellen, med en kapacitet på 900 elever, ska under en tioårsperiod i turordning ta emot elever från de fem olika skolorna.

Tanken är att elever från Grimstaskolan ska bli först ut att flytta in, höstterminen 2021, då evakueringsskolan planeras stå färdig.

SL förbjuder elsparkcyklar överallt

Nyheter Nytt beslut Nu sätter SL stopp för elsparkcyklar i kollektivtrafiken, så länge du inte äger den själv.onsdag 18/9 10:54

Här får du mest villa för pengarna i Stockholm

Nyheter Ny statistik: Så många kvadratmeter får du för en miljon – kommun för kommun Ny statistik från Booli visar hur villapriserna skiljer sig åt i Stockholms läns kommuneronsdag 18/9 9:24

Vi är Västerort

Stockholm Direkt