Hässelbygårdsskolan väntas flytta in i den nya evakueringsskolan i Råcksta vårterminen 2026. Foto: Mikael Andersson/Stockholms stad

Ett steg närmare tillfällig skola i Råcksta

StockholmDirekt har tidigare skrivit om planerna att bygga en evakueringsskola för fem skolor i Västerort. I går klubbades första steget för förslaget igenom i utbildningsnämnden.

  • Publicerad 10:17, 24 maj 2019

Igår, torsdag, godkände utbildningsnämnden förslaget på inriktningsbeslut från utbildningsförvaltningen om att bygga en evakueringsskola vid Råckstarondellen, som ska användas när fem skolor i Västerort renoveras. Det innebär att frågan ska jobbas vidare med och därefter ska utbildningsförvaltningen att ta fram underlag till ett genomförandebeslut som politikerna i utbildningsnämnden då ska fatta beslut om.

Enligt förslaget är den uppskattade projektkostnaden cirka 200 miljoner kronor, en summa som behöver godkännas tillsammans med inriktningsbeslutet hos kommunstyrelsens ekonomiutskott.

https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/forslaget-hit-kan-vasterorts-skolelever-evakueras/repset!DZmQCPZ2P7dXMRDJgyEetA/

Motiveringen till att klubba inriktningsbeslutet var att det är det mest kostnadseffektiva förslaget. Alternativet hade annars varit att varje enskild skola upprättar egna evakueringslokaler, vilket utbildningsförvaltningen menar hade kostat mer samt tagit längre tid.

De fem skolor som är i behov av renovering är: Abrahamsbergsskolan, Blackebergsskolan, Grimstaskolan, Hässelbygårdsskolan och Vällingbyskolan.

Den tillfälliga skolan i Råckstarondellen, med en kapacitet på 900 elever, ska under en tioårsperiod i turordning ta emot elever från de fem olika skolorna.

Tanken är att elever från Grimstaskolan ska bli först ut att flytta in, höstterminen 2021, då evakueringsskolan planeras stå färdig.

Georgisk mat har flyttat in i Abrahamsberg

Nyheter Ny krog har tagit över på Drottningholmsvägen Glöm sushi, thai och hamburgare – nu är det grytor och röror som gäller. I alla fall i Abrahamsberg, där Brommas enda georgiska restaurang har öppnat upp.tisdag 25/6 16:54

Djurklinik kan flytta till gammalt stall

Nyheter Försöker byta lokaler Sen några månader tillbaka har djurkliniken i Hässelby strand försökt byta lokal — men de har stött på patrull. Stadsbyggnadskontoret tyckte inte att en djurklinik skulle passa i de tilltänkta...tisdag 25/6 16:49

Vi är Västerort

Stockholm Direkt