Hässelbygårdsskolan väntas flytta in i den nya evakueringsskolan i Råcksta vårterminen 2026. Foto: Mikael Andersson/Stockholms stad

Ett steg närmare tillfällig skola i Råcksta

StockholmDirekt har tidigare skrivit om planerna att bygga en evakueringsskola för fem skolor i Västerort. I går klubbades första steget för förslaget igenom i utbildningsnämnden.

  • Publicerad 10:17, 24 maj 2019

Igår, torsdag, godkände utbildningsnämnden förslaget på inriktningsbeslut från utbildningsförvaltningen om att bygga en evakueringsskola vid Råckstarondellen, som ska användas när fem skolor i Västerort renoveras. Det innebär att frågan ska jobbas vidare med och därefter ska utbildningsförvaltningen att ta fram underlag till ett genomförandebeslut som politikerna i utbildningsnämnden då ska fatta beslut om.

Enligt förslaget är den uppskattade projektkostnaden cirka 200 miljoner kronor, en summa som behöver godkännas tillsammans med inriktningsbeslutet hos kommunstyrelsens ekonomiutskott.

https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/forslaget-hit-kan-vasterorts-skolelever-evakueras/repset!DZmQCPZ2P7dXMRDJgyEetA/

Motiveringen till att klubba inriktningsbeslutet var att det är det mest kostnadseffektiva förslaget. Alternativet hade annars varit att varje enskild skola upprättar egna evakueringslokaler, vilket utbildningsförvaltningen menar hade kostat mer samt tagit längre tid.

De fem skolor som är i behov av renovering är: Abrahamsbergsskolan, Blackebergsskolan, Grimstaskolan, Hässelbygårdsskolan och Vällingbyskolan.

Den tillfälliga skolan i Råckstarondellen, med en kapacitet på 900 elever, ska under en tioårsperiod i turordning ta emot elever från de fem olika skolorna.

Tanken är att elever från Grimstaskolan ska bli först ut att flytta in, höstterminen 2021, då evakueringsskolan planeras stå färdig.

Nu kan det kosta att skippa läkarbesöket

Nyheter Regionen föreslår straffavgift för ogiltig utevaro Region Stockholm vill införa en obligatorisk avgift på 400 kronor för den som uteblir från ett läkarbesök utan giltigt skäl. Nu ska frågan prövas i Hälso- och sjukvårdsnämnden.måndag 20/1 16:44

Då öppnar nya polishuset i Rinkeby

Nyheter Vill anställa lokalbor: "Vi behöver mer mångfald inom polisen" Till sommaren ska det nya polishuset i Rinkeby stå klart, efter flera förseningar. Rekryteringen av tio nya anställda till bland annat receptionen är i full gång, och det är Rinkebybor som polisen är...måndag 20/1 16:39

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt