Padelbröder. Marc och Mikael Sätre öppnade tillsammans med Michel Lindgren Enköping Padel Arena för ett år sedan. Foto: Olle Wikström

Ettåringen fortsätter att växa

Intresset för racketsporten padel växer hela tiden. Så också i Enköping, som numera har två anläggningar. Varav den ena just fyllde ett år. – De är otroligt roligt att så många tycker om sporten, säger Marc Sätre.

  • Publicerad 18:06, 5 mar 2019

För ett år sedan tog bröderna Mikael och Marc Sätre tillsammans med Michel Lindgren initiativet att öppna Enköping Padel Arena. Mikael kom upp med idén, även fast de inte var helt övertygande om gamla Coop-bygglokalen var perfekt, tyckte alla runt om dem att de var en bra idé.

Padel har blivit väldigt populärt de senaste åren, speciellt i Enköping då padelhallen har många bokningar från morgon till natt.

– De är otroligt roligt att så många tycker om sporten, säger Marc.

– Jag tror anledningen till att varför folk spelar så ofta är att du glömmer tröttheten, du fokuserar bara på bollen, tillägger Mikael.

Gör ni något speciellt för att hålla intresset uppe?

– Vi brukar ha olika typer av kurser för de som vill bli bättre i padel men även gruppspel i både singlar och lag, säger Mikael.

Vilken har varit den knasigaste dagen hittills?

Oj haha... svårt att komma på, men en förmiddag var det laggruppspel och två kompisar till ett lag skulle se deras match. Men det slutade med att de satt där i sex timmar och kolla alla andras matcher också.

Frågade efter filtar

– De frågade om vi hade filtar att låna ut. De var synd att vi inte hade det, för den bilden hade jag velat se, skrattar Mikael.

Zlatan är också padelhallsägare, hur ser en match mellan er ut?

– Det finns ingen chans, för honom alltså, säger de båda med ett leende.

– Men självklart skulle det vara en ära att spela mot honom, tillägger Marc.

Intresset för sporten fortsätter att växa i Sverige.

Jag är övertygad om att padel snart kommer vara den största racketsporten i Sverige, om den inte redan är det, säger Micke, som även driver en padelhall i Västerås.

Kortfakta om padel

Padel föddes i Mexiko men fick fart på 80-talet i Argentina.

Padel är den näst största sporten i Spanien.

78 länder i världen spelar padel.

En serve måste slås underifrån.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Skolparks-tåget vandaliserat – "Det är bedrövligt"

Nyheter En del av tåget, i lekparken i Skolparken, förstördes under natten. Någon har tänt eld på loket. – Det är bedrövligt, säger Peter Rönnqvist, driftplanerare på Enköpings kommun.måndag 25/3 16:51

Viktor drömmer om att slå internationellt

Nyheter Viktor Blomdahl är en ung filmfotograf i Enköping. Idag jobbar han för stora musikartister och företag i Sverige, men framtiden drömmer han om att ta klivet utomlands. ”Konsten att skapa något från...måndag 25/3 14:01