Staden har rensat upp efter bosättningen där kuddar och pappskivor använts för att hålla borta kylan. Foto: Läsarbild

EU-migranter bodde i parkleken på Södermalm: "Tragiskt"

Staden har rensat undan madrasser, kuddar och annat som har lämnats kvar efter att EU-migranter har använt Berggruvans parklek på Södermalm som boplats. "Det är tragiskt att människor ska behöva bo på det här sättet", säger parkingenjör Kenneth Kempendahl.

  • Publicerad 15:49, 31 okt 2016

Ett flertal personer har under den senaste tiden bosatt Berggruvans parklek på Södermalm i Stockholm. Pappkartonger hade satts upp i fönstren i ett lekhusen för att stänga ute kylan och platsen var nedskräpad när staden kom ut och tittade i morse.

– Vi har varit där och rensat upp och det var en hel del som hade lämnats kvar. Det var madrasser, kuddar, kläder, underlag, pappskivor och sådant som man sover på, filtar och flaskor, säger parkingenjör Kenneth Kempendahl.

Enligt en läsare som besökt platsen ett flertalet gånger uppskattar han att det rört sig om uppemot 20 och 25 EU-migranter som hade bosatt sig i parkleken. Platsen är nu tillräckligt städad för att barn ska kunna leka där igen. Men staden kommer även göra en ordentlig sanering.

– Det är ju tragiskt att människor ska behöva bo på det här viset. Vi har inte sett det på den senaste tiden, men det har förekommit tidigare. Det är viktigt att vi uppmärksammas på detta och att polisen också uppmärksammas.

Tror du att det kommer att upprepas?

– Vi kommer att hålla ögonen på det här nu och ha fokus på den här platsen eftersom det förekommer. Nu är ju allt som fanns här borta och sannolikheten för att det blir en ny bosättning just här är därför ganska liten. Då söker man sig nog istället till andra platser, säger Kenneth Kempendahl.